Mann dømt til 808 år fengsel

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 23. januar 2024 | 07:54

En domstol i Guatemala har mandag dømt en mann til 808 års fengsel.

Det opplyser en kilde fra retten til nyhetsbyrået AFP.

Rigoberto Danilo Morales (37), som ble pågrepet i 2022 etter 13 år på rømmen, ble i henhold til retten dømt for sin medvirkning i en massakre i 2008. Denne tragiske hendelsen førte til tapet av livet til 15 nicaraguanere og en nederlandsk statsborger.

Ifølge retten er han dømt til 50 års fengsel for hvert drap og ytterligere åtte års fengsel for å ha vært del av et kriminelt nettverk av narkotikasmuglere, skriver dansk TV 2.

Til tross for at Morales er blitt dømt til en straff på 808 års fengsel, ser det ikke ut til at han vil tilbringe flere århundrer bak fengselsmurene. Ifølge loven i Guatemala begrenser fengselsstraffen seg til maksimalt 50 år for en innsatt.

I rettssaken rapporterte påtalemyndigheten om hendelsen som har blitt betegnet som en massakre. Ifølge dem kjørte en buss fra Nicaragua til Guatemala i 2008 med 16 personer om bord, som alle mistet livet samme dag.

Bussen ble stanset av en gruppe personer som påtalemyndigheten hevder var involvert i narkotikasmugling. Smuglerne antok at bussen transporterte narkotika, men da de oppdaget at den kun fraktet passasjerer, åpnet de ild mot de personene som var ombord på bussen.

Totalt er ni personer dømt i saken.

mest lest