Psykologiprofessor og forfatter Jordan B. Peterson mener det finnes en årsakssammenheng mellom religion og hvor godt et samfunn fungerer.
Søndag publiserte Peterson en video hvor han snakker om massevoldtektsskandalen i Storbritannia, som han mener er en konsekvens av en «ikke-tenkende, selvforherligende multikulturalisme» som har bredt om seg i vestlige land. Han viser til at over tusen jenter og kvinner ble voldtatt av personer med innvandrerbakgrunn gjennom flere år, samtidig som politiet og myndighetene forsøkte å dekke over det som foregikk, mens noen av ofrene ble stemplet som «rasister», og i noen tilfeller truet med straffeforfølgelse.
– Progressive mennesker, både på venstre- og høyresiden, bruker «flerkultur» som en klisjéfylt reklamering av deres selverklærte og hyklerske toleranse, sier Peterson, og fortsetter:
– Det er på høy tid at vi i den frie verden ser på mennesker i deres respektive kulturer slik de virkelig er, og ikke slik de «gode tenkerne» ønsker og insisterer på at de er.
Han mener nemlig at noen av de verste menneskene i samfunnet bruker religion til å kamuflere sine ondartede impulser. For å ta et oppgjør med de som gjør dette, trenger vi en ærlig samtale om kulturelle forskjeller, spesielt mellom ulike religioner.
Les også: Jordan Peterson kommer til Norge
Videre hevder Peterson at det finnes en sammenheng mellom gode land og hvilken religion befolkning der tror på.
– Vi har 24 frie og høyt funksjonelle demokratier i verden. Av de resterende 171 landene, er 59 av dem fullstendig autoritære mens 20 er kaotiske og mislykkede stater. Resten er i beste fall en blanding av autoriære og kaotiske, og er langt fra funksjonelle demokratier.
Det som karakteriserer de 24 gode demokratiene, ifølge psykologiprofessoren, er at de er kristne land.
– Alle land – hundre prosent – av de med protestantisk eller katolsk majoritetsbefolkning, er svært funskjonelle demokratier. Nå ekskluderer jeg afrikanske land, som bare er rett og rimelig, sier Peterson.
Videre hevder han at 40 av 50 av muslimske majoritetsland er fullverdige autoritære land, mens tre av dem er demokratier: Morokko, Tyrkia og Indonesia. De siste syv er en god blanding, mener Peterson.
– Hvorfor er det en så tydelig forskjell mellom kristne og muslimske land? spør han retorisk.
– Ingen av de mulige årsakene lover godt for de som hevder at multikulturalisme vil være berikende og forutsigbart, uten alvorlige konsekvenser.
Peterson opplever at i den islamske verden er det sharialov som regjerer. Jo mer fundamentalistisk, jo vanskeligere er det å etablere et samspill med menneskeskapte lover som kan endres og forbedres i demokratiske prosesser.
– For dem er Guds ord, slik de tolker det selv, ufravikelig, uforanderlig og hevet over en hver form for menneskeskapte lover.
Slik tenking står i strid med demokratiske idealer, mener Peterson, som påpeker at uenighet og frafall fra religionen ofte blir straffet med døden.
Spesielt blir kvinner undertrykket i muslimske land, påpeker han.
– Hvis de ikke en gang vil behandle sine søstre og mødre likeverdig, vil de neppe være noe bedre mot ikke-troende kvinner. De muslimske voldtektsgjengene i Storbritannia kan være et eksempel på dette, sier Peterson.
Han opplever at britene har sviktet totalt i å beskytte de drøyt tusen unge jentene og kvinnene som ble voldtatt av personer med fremmedkulturell bakgrunn mellom 1980 og 2013.
– Den politiske eliten som fronter multikulturalisme som noe godt, slipper tross alt å leve med konsekvensene av deres egen politikk. Slik har det alltid vært gjennom historien. Og de som er aller mest utsatt og sårbare i samfunnet, er unge jenter, fastslår Peterson.
– På toppen av det hele har noen av ofrene i massevoldtektsskandalen blitt arrestert og ansvarliggjort når de har forsøkt å si fra om det som har skjedd mot dem. Og de såkalte progressive har slengt rundt seg med begrepet «islamofobi», feige som de er.
Peterson opplever at det faktiske hatet, manifesterte seg i det som var rasistisk motiverte massevoldtekter mot britiske jenter.
– Så lenge ingen snakket om det og «skapte splid» i samfunnet, var dette helt greit. Budskapet til vanlige arbeidsfolk i Storbritannia var: «Kjenn din plass, og ta din straff!»
Peterson sier til slutt at voldtektsskandalen var «syk, brutal, sadistisk og kriminell». Mens det at skandalen ble forsøkt dekket over, var «feigt, hyklersk og utilgivelig». Han mener det internasjonale raseriet over skandalen som nå brer om seg på sosiale medier, er fullstendig berettiget.
Hør hele den 36 minutter lange monologen her: