Lavrov raser mot britene: – Skritt mot ytterlige eskalering

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 23. mars 2023 | 04:04

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov er alt annen enn fornøyd med britene etter at de sendte ammunisjon til Ukraina som inneholder utarmet uran.

Kommentarene fra Lavrov kommer som følge av at Storbritannia bekreftet at en del av ammunisjonen de har sendt til Ukraina inneholder utarmet uran.

Storbritannia har sendt stridsvogner av typen Challenger 2 til Ukraina, og det følger med leveransen panserbrytende ammunisjon som inneholder utarmet uran.

Det bekreftet Annabel Goldie i det britiske forsvarsdepartementet i en melding på mandag.

Lavrov mener situasjonen er farligere etter Storbritannia nå har sendt våpen med utarmet uran.

– Dette er et skritt mot ytterlige eskalering, sier den russiske utenriksministeren ifølge Reuters.

Den russiske forsvarsministeren, Sergej Shojgu, advarte tirsdag om at det var færre og færre skritt igjen før en potensiell atomkonflikt mellom Russland og Vesten.

– Vi må ta i betraktning det faktum at våre britiske kolleger tar denne eskaleringen til et nytt og veldig seriøst nivå, sier Lavrov.

Russlands ambassadør I Washington: Anatolij Antonov Foto: Eric Bridiers/Wikimedia/Lisens

Russlands ambassadør i USA Anatolij Antonov mener det er en kontinuerlig strøm av dødelige våpen til Ukraina, som brukes til å utslette sivile.

– Vestlige land ledet av USA har besluttet å bringe menneskeheten til randen av et kjernefysisk Armageddon, sier han ifølge det russiske statlige nyhetsbyrået Tass.

Han reagerte på uttalelser fra amerikanske tjenestemenn om at utarmet uran-ammunisjon er en standard type våpen som har blitt brukt i flere tiår og ikke utgjør noen økt risiko.

– Å kommentere denne typen tull er veldig vanskelig. Amerikanske embetsrepresentanter har nådd et nytt lavmål med sine uansvarlige uttalelser. Det er en kontinuerlig strøm av dødelige våpen til Ukraina, som brukes til å utslette sivile, boligområder, skoler, sykehus, barnehager, sier Antonov, ifølge en uttalelse fra ambassaden.

Sender granater som inneholder utarmet uran til Ukraina – Putin vil gjengjelde

mest lest