Lovforslag om å sende asylsøkere til Rwanda godkjent

Avatar photo
Publisert 23. april 2024 | 02:51

Den britiske regjeringens forslag om å sende asylsøkere til asylmottak i Rwanda er blitt godkjent i det britiske parlamentet.

Overhuset som har vært veldig kritiske til lovforslaget sendte det flere ganger tilbake til Underhuset med krav om endringer, men godtok til slutt å ikke gjøre flere endringer, det betyr at lovforslaget vil bli en del av britisk lov så snart kongen har gitt sin godkjenning, melder BBC.

Lovforslaget har vært mye omdiskutert de siste to årene.

Statsminister Rishi Sunak sa mandag at de første flyene med asylsøkere som skal sendes til Rwanda etter planen skal ta av senest i juli, men at flyene kan gå så snart lovgivningen er klar.

Hensikten med å fly asylsøkere til Afrika er å stanse strømmen av innvandring gjennom risikable båtturer over den engelske kanalen. Det argumenteres og for at man kan hjelpe flere flyktninger om man ikke flytter de til høykostnadsland.

Skeptikerne mener det er inhumant å deportere folk til Rwanda. De hevder og at det østafrikanske landet ikke er trygt.

I Norge har Høyre foreslått et lignende tiltak. Fremskrittspartiet tok for mange år siden til orde for en slik løsning. Nåværende stortingspresident Masud Gharahkhani tok til orde for det samme i 2021 som Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson.

mest lest