Tilbake på jobb etter å ha amputert armene og bena

Avatar photo
Publisert 23. mai 2024 | 21:43

Vi advarer mot sterke bilder.

Craig MacKinley, medlem av parlamentet i Storbritannia, måtte amputere store deler av begge armene og begge bena etter at han fikk blodforgiftning som følge av organsvikt. Denne uken var han tilbake på jobb med fire proteser.

Det var 28. september i fjor at den britiske politikeren ble fraktet til sykehus i all hast etter at han begynte å føle seg dårlig midt på natten.

Legene fant raskt ut at han hadde fått blodforgiftning på grunn av multippel organsvikt.

MacKinley ble lagt i kunstig koma i 16 dager, og ble gitt en prognose om at det kun var fem prosent sjanse for at han ville overleve.

Etter hvert som han ble sykere, ble armene og bena sorte. MacKinsley lastet opp en video til sosiale medier dagen før de ble amputert bort, hvor han viste frem den sjokkerende utviklingen.

MacKinley sier i videoen at de døde legemene hans minner og føles ut som «skinn» og «hard plastikk».

– Det blir et nytt liv. Det vil kreve litt tilvenning. Men jeg ser lyst på det. Det er folk der ute som har det verre enn meg, sie MacKinley i videoen hvor han tar farvel med kroppsdelene sine.

Etter operasjonen fikk han ben- og armproteser for å hjelpe ham å leve så normalt som mulig. Politikeren brukte seks måneder på å lære seg å bruke de nye armene, og å lære seg å gå igjen.

Onsdag 22. mai var MacKinley tilbake på jobb, med sine nye kunstige armer og ben. Han fikk en varm velkommen av kolleger som gav ham en applaus i det han gikk inn døren.

Craig MacKinley at han regner med å bli kjent som «det bioniske parlamentsmedlemmet». Likevel ser han ser lyst på fremtiden.

Han viser til at teknologien utvikler seg raskt, og at han håper nye produkter kan gjøre livet hans enklere i fremtiden.

Til BBC sier han at han savner armene mest, og det å kunne holde kona og barna i hånden, og å kunne drive med hagearbeid.

mest lest