Listhaug stiller spørsmål ved Støres ledelse: – Har de ikke fått noen opplæring?

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 23. juni 2023 | 12:07

Frp-leder Sylvi Listhaug vil at kontrollkomiteen på Stortinget skal granske regjeringens praksis i habilitetssaker.

– Det er stor grunn til å stille spørsmål ved statsminister Jonas Gahrs Støres ledelse av regjeringen, når to av hans egne statsråder har en så lemfeldig omgang med regelverket. Har de ikke fått noen opplæring i habilitetsregelverket da de tiltrådte, spør Listhaug.

Denne uken har det blitt kjent at både kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) og kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) har foretatt utnevnelser i strid med habilitetsreglene.

Nå fredag gikk Trettebergstuen gråtkvalt av som statsråd. Hun har vært Kultur- og likestillingsminister siden Støre-regjeringen ble utnevnt.

På en pressekonferanse forteller hun:

– Jeg har ikke vært klar over at når man er inhabil kan man heller ikke foreslå personer til et verv.

 Trettebergstuen har utnevnte tre av sine beste venner til verv.

– Dette er nok en sak som er svært alvorlig, hvor nok en Arbeiderpartistatsråd viser at man ikke har forstått regelverket rundt habilitet. Sakene reiser en rekke spørsmål som Stortinget må få svar på. Kontrollkomiteen er allerede i gang med undersøke habiliteten til kunnskapsministeren, og vi vil ta initiativ til at kontrollkomiteen utvider undersøkelsene sine til å gjelde praksisen generelt i regjeringen, sier Listhaug til NTB.

mest lest