Fire funnet døde i Ål: Etterforskes som drap og selvdrap

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 24. mars 2024 | 12:21

Lørdag kveld ble fire personer funnet døde på en adresse på Torpo i Ål kommune i Hallingdal.

Under en pressekonferanse søndag formiddag informerte politistasjonssjef Brit Fyske fra Sør-Øst politidistriktet om at fire personer er funnet døde. Blant de avdøde er to voksne og to unge voksne som alle tilhører samme familie.

Politiet opplyser også det er funnet et våpen på åstedet.

Politistasjonssjefen sier at etterforskningen vil fortsette i dagene fremover med åstedsundersøkelsene og datatekniske undersøkelser.

Rundt klokka 20 lørdag kveld ble politi og ambulanse kalt ut til en boligadresse i den lille bygda Torpo i Ål kommune i Hallingdal. Årsaken til utrykningen var en bekymringsmelding fra et familiemedlem rundt klokken 15.

Dette innebærer at det tok omtrent fem timer fra politiet mottok bekymringsmeldingen til den første patruljen var på stedet.

Politistasjonssjefen forklarer at årsaken til den tiden det tok før politiet kom til adressen, var basert på informasjonen som ble gitt i meldingen politiet mottok, og de vurderingene som ble gjort på bakgrunn av dette.

Da patruljen kom frem fant de fire personer i boligen. Alle ble bekreftet omkomne.

Patruljen som var til stede på adressen lørdag ettermiddag, gjennomførte undersøkelser rundt huset, men gikk ikke inn.

Det foreligger ingen opplysninger for politiet som indikerer at flere personer er involvert i hendelsen.

Søndag ettermiddag opplyser politiet at de etterforsker saken som drap og selvdrap. Foreløpig er ingen siktet. Det skriver politiet i en pressemelding.

Politiet sier de ikke har grunn til å tro at det er noen andre enn de fire i familie som er funnet døde, men venter på obduksjonsrapporten for å identifisere personene.

Etter det iNyheter kjenner til er det snakk om en etnisk norsk familie. Hypotesen er at det er en far som har drept en kvinne og felles barn, og deretter seg selv. Barna skal være hhv i slutten av tenårene og begynnelsen av 20-årene.

Jørgen Granberg bidro til denne saken.

mest lest