Camilla Stoltenberg forlater FHI

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 24. april 2023 | 12:51

Stoltenberg er direktør i Folkehelseinstituttet, men nå går hun til stillingen som konsernsjef i NORCE fra 1. oktober.

– Det er fantastisk å ha fått ha en sentral rolle i å etablere og utvikle Folkehelseinstituttet siden 2001-2002, og å få være toppleder siden 2012. Jeg er veldig glad i og engasjert i FHIs samfunnsoppdrag og de gode medarbeiderne og har ikke hatt noe ønske om å forlate stillingen, sier Stoltenberg i en pressemelding fra FHI.

NORCE  skriver om seg selv at de er  et uavhengig forskningsinstitutt, som driver forskning, utvikling og innovasjon i samarbeid med offentlig og privat sektor «slik at det kan tas kloke og bærekraftige valg for fremtiden.»

NORCE har aktivitet innen energi, helse, klima, miljø, samfunn og teknologi. De skriver at deres ambisjon er å være nasjonalt og europeisk ledende på sine satsningsområder.

– I NORCE er det faglige spennet og samfunnsoppdraget bredere enn det jeg har ansvar for i dag. Det er nye utfordringer som jeg ser frem til, sier Stoltenberg.

Hun har vært direktør i FHI siden 2012. Hun har siste arbeidsdag 30. juni. Camilla Stolteberg (65) er søster av Jens Stoltenberg. Hun er utdannet lege.

Lurås #8 med lege Peter Dvergsdal: Covid-19, favipiravir, mRNA-vaksiner, Ivermectin, helsebyråkrater, Torstein Veblen, å ha rett, psykopater, konformitet

mest lest