Oppfordrer til kroppskamera for politiet: – Kriminelle vil kvie seg

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 24. juni 2024 | 11:29

Stortingsrepresentant Tor André Johnsen (Frp) fra Hedmark som sitter i Stortingets justiskomite mener at politiet må blir utstyrt med kroppskamera.

– Jeg tror det vil dempe voldsbildet og bedre tryggheten både for politiet, men også for de øvrige involverte. Politiet får dokumentert volden vedkommende utøver og vedkommende kan få dokumentert hvis han eller hun blir utsatt for vold av politiet, sier han til VG.

Johnsen fremhever at Sverige har raskt innført bodycams på grunn av økt gjengvold, noe han mener Norge bør følge etter. Han peker på økningen i drap og knivbruk i Norge som grunner til å være proaktive.

– Jeg tror de kriminelle vil kvie seg for å bruke vold, når politifolk er der med bodycam. Det vil trolig bli mer bevisst og forsiktig når de vet alt det de sier og gjør blir filmet.

Johnsen viser til at politi i Storbritannia og USA også bruker bodycams og oppfordrer justisminister Emilie Enger Mehl til å fremskynde innføringen av dette utstyret i Norge. Han nevner eksempler fra Kongsberg og Oslo hvor bodycams kunne ha hjulpet med å oppklare voldssaker og styrke bevis.

mest lest