Sylvi Listhaugs rådgiver skal skrive for Document

Avatar photo
Publisert 24. juni 2024 | 19:32

FrP-partileder Sylvi Listhaugs tidligere rådgiver Espen Teigen skal begynne å jobbe hos nettavisen Document.

– Kast silkehanskene. Jeg begynner i Document, skriver han på sin Facebook-side, og fortsetter:

– Norge er på vei utfor stupet. Milliarder sløses bort på klimatiltak utformet bak lukkede dører av mektige lobbyister, unger ranes midt i dagslys og journalister kaller innvandrere som dreper for «norske statsborgere». Alt av hensyn til å dekke over det vi kan se med våre egne øyne. Samtidig er vi plutselig nødt til å kalle en mann i kjole for en kvinne, ellers risikerer vi å stenges ut av jobb og høflig samfunnsliv.

Han har satt seg to mål i forbindelse med den nye jobben:

– Nå handler det om to ting: å skrive sannheten, uansett hvor ubehagelig den er, og å finne de gode historiene som andre journalister ikke tør å røre.

Teigen ble i begynnelsen av juni tiltalt for grovt bedrageri etter å ha forledet «ansatte ved Statsministerens kontor til å tildele ham en gratis pendlerbolig» mellom 2016 og 2018.

Han var Sylvi Listhaugs politiske rådgiver mens hun var innvandrings- og integreringsminister og så justisminister. Senere ble kommunikasjonssjef for FrP på Stortinget, men gikk av etter kort tid. Det kom aldri frem hvorfor han sluttet.

Han ble like etter journalist i Nettavisen. Men også der oppsto det spørsmål rundt økonomiske disposisjoner.

Avisen fant i 2023 ut at Teigen tilbød en kilde som han hadde lånt penger av å skrive fordelaktige artikler mot betaling. Teigen selv hevder han aldri hadde tenkt til å faktisk gjøre det.

Det kom senere frem at han hadde forsøkt å låne penger fra flere personer.

Teigen innrømmet at han hadde personlige utfordringer knyttet til økonomi.

mest lest