Ytterligere tre «meningsløse» asylsaker som belemrer norsk politi og rettsvesen (+)

Avatar photo
Jørgen Granberg
Journalist
Publisert 24. juli 2023 | 07:55

Dette er en artikkel ispedd meningsinnhold som står for skribentens hånd.

Hvorfor gjør ikke våre politikere noe med det absurde asylmisbruket?

Eksempler

16. juli 2023 ble Amer (26) pågrepet av politiet og begjært internert i inntil fire uker. Politiet har bedt Utlendingsdirektoratet (UDI) om prioritering av saken, sett i relasjon til hvilket europeisk land i henhold til Dublin III forordningen som er forpliktet til å behandle og eventuelt sluttføre Amer sin europeiske asylsøknad, da han tidligere allerede er innvilget beskyttelse i Tyskland.

I tillegg, har Amer, ifølge fingeravtrykksgjenkjenning, søkt om beskyttelse i i flere ulike land, hvorpå han grovt har misbrukt asylinstituttet.

Det kan nevnes at Amer tidligere har søkt om asyl i Ungarn, Tyskland, Nederland, Sverige, Danmark, Liechtenstein og Frankrike.

Han fikk innvilget opphold i Tyskland i 2017, dette til tross for at han tidligere hadde søkt asyl i sju andre land.

Tingrettsdommer, Lena Skjold Rafoss, bestemte at Amer kan holdes internert i fire uker, hvoretter han (forhåpentligvis) vil bli tilbakesendt til Tyskland.

16. juli 2023 ble Fazil (27) anholdt av politiet og ønsket internert i inntil fire uker. Fazil har fra før søkt om asyl i både Tyskland, Nederland og Belgia. Til norsk politi har han oppgitt uriktige personopplysninger som frembringer et utvisningsvedtak. Politiet har videresendt saken til UDI for å starte returneringen av utlendingen til Tyskland etter Dublinregelverket.

Tingrettsdommer, Lena Skjold Rafoss, var ikke i tvil – Fazil kan holdes internert inntil retten eller politiet bestemmer noe annet, men ikke utover 15. august 2023.

17. juli 2023 ble Amine (24) arrestert av Politiets utlendingsenhet (PU) da han fremførte en åpenbar og uriktig asylsøknad. Amine har tidligere blant annet søkt om beskyttelse i Nederland. Ifølge politiet er saken videresendt til UDI, slik at de kan starte returneringsprosessen til Nederland.

I Oslo tingrett fremkom det at, Amine, har søkt asyl i en rekke europeiske land fra 2013 og fram til i dag.

Da han søkte asyl i Norge 17. juli oppga han først falskt navn og ga uriktige opplysninger om sin asylhistorie.

Tingrettsdommer, Ingebjørg Tønnesen, besluttet uten anmerkninger at Amine kunne holdes internert inntil retten eller politiet bestemmer noe annet, men ikke utover 16.08.2023.

mest lest