Vellykket festival til tross for regn

Avatar photo
Publisert 24. august 2023 | 14:20

Konsertarenaen Vulkan Arena har et sommerprosjekt de kaller Vulkan Open Air.  Jeg tok en tur innom festivalen i helgen. 

Bjørn Eidsvåg entrer scenen som første artist denne dagen. Det er allerede godt med folk i regnet. Og regnet ser ikke ut til å legge noen demper på entusiasmen. Eidsvåg har turnert hele sommeren og Vulkan Open Air er siste etappe. Selv om Eidsvåg er utdannet prest så er han ganske god på vitser også. De han deler denne dagen blir mottatt med latter og smil. Den folkekjære artisten som går under navnet rockepresten byr på sitt kjente reportoir.

Hvis jeg skulle driste meg til et anslag på gjennomsnittlig alder på publikum ville jeg anta noe sånn som mellom 35 og 70. Dette vil jeg tro også er hans kjernepublikum. Men jeg ser også noen yngre mennesker her.

Konserten holder på i en god time, og heldigvis er værgudene lite grann på arangørenes side, da det ihvert fall ikke høljregner. Det er meldt store mengder regn.  Mon tro om presten på scenen har hatt et ord med i laget?

Alle bilder er tatt av Pål Holden.

Da var det Di Derres tur til å underholde menneskemengden. En menneskemengde på kanskje rundt 3000 eller noe deromkring. I mine anmeldelser går jeg vanligvis litt inn på bakgrunnen og historien til artistene jeg skriver om, men i tilfellet Vulkan Open Air så føler jeg det er litt unødvendig. Dette er allment kjente artister. Etter Di Derre kommer Åge Aleksandersen og Sambandet på. Så at line-upen er godt kjent er det vel ingen som helst tvil om. 

Di Derre har denne kvelden publikum i sin hule hånd. Landeplagene kommer på løpende bånd. Jenter, Rumba Med Gunn, Børs Café og alle de andre låtene kan jo disse tilhørerne like godt som bandet. Di Derre satser en del på slapstick-humor og ablegøyer også, og vokalist Jo Nesbø blir båret inn på scenen av en kraftig scenearbeider. Dette er vellykket, og et fint avbrekk i regnet som nå kommer ganske kraftig ned i hodene på publikum. En flott forestilling som gir publikum mer enn valuta for pengene.

I pausen med omrigging før Åge Aleksandersen kommer på blir det snakket ivrig om været. Det er meldt styrtregn kommende timen eller noe slikt. Vi får håpe varselet er feil. Men har ikke noe tro på det egentlig. De pleier jo å være ganske presise. Men publikum har kledd seg etter forholdene, det er tross alt nordmenn vi har med å gjøre. Som har vært ute en vinterdag før. Og meteorologene fikk også rett. Bildene her gir vel et inntrykk av det.

La meg nå bare gjøre det helt klart. Åge og Sambandet. WOW!!!! En fantastisk konsert. Skapte en helt utrolig god stemning, selv i regn. Folk som hadde stått i regn i flere timer tok helt av. Den som venter på noe godt også videre. Sambandet har for denne turnéen også en egen blåserekke med seg. Hvem blir vel ikke i godt humør av ei blåserekke liksom? 

Nei, jeg må si Åge og Sambandet leverte over all forventning denne kvelden. En opplevelse. Og som jeg nevnte tidligere her så var det også yngre folk blant publikum. Disse to unge damene kunne ALLE sangene som ble fremført. Imponerende.

Foto: Pål Holden.

Jeg blir så glad når den yngre garde liker musikk fra min egen tid. Jeg tror mange på min egen alder føler det slik. 

Bandet har med seg en gitarist som er litt av en showman. Hopper og spretter og er «all over the place» som det så fint heter på utenlandsk. Det gir oss fotografer mye å jobbe med.

Jeg tenker egentlig det blir overflødig å ramse opp schlägerne som ble fremført her. Jeg tror hele Norge kjenner dem. Fire Pils og en Pizza osv osv. 

Vulkan Open Air er en ganske ny festival, eller kanskje man skal kalle den en mini-festival. Det er bare én scene. Den startet opp i fjor. Og hadde ganske så god suksess. Jeg tror årets utgave kan gjøre den enda mer populær. Og om været neste år blir bedre enn i år så blir det jo enda bedre. Men som sagt, det dårlige været la slett ingen demper på stemningen på årets festival. 

Vi gleder oss til neste år.

mest lest