Lavrov: Krigen vil bli avgjort på slagmarken

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 24. september 2023 | 10:44

Ukrainas fredsplan er ikke realistisk, sier Lavrov og langer ut mot Vesten.

Gjennom sin støtte til Ukraina har vestlige land gått til krig mot Russland, sier Russlands utenriksminister Sergej Lavrov på et pressemøte etter han talte i FN i New York lørdag.

– Dere kan kalle det hva dere vil, men dere kjemper direkte mot oss. Vi kaller det en hybridkrig, men det endrer ingenting, sa Lavrov under møtet ifølge AFP.

– USA og dets underordnede vestlige kollektiv fortsetter å nøre oppunder konflikter som kunstig deler menneskeheten i fiendtlige blokker, og hindrer oppnåelsen av overordnede mål. De gjør alt de kan for å hindre dannelsen av en reell multipolar verdensorden, sa Lavrov.

– De prøver å tvinge verden til å spille etter deres egne, selvsentrerte regler, sa han.

Planen som Ukraina tidligere har lagt frem til en fredsløsning blir blankt avvist av Lavrov.

Planen innebærer blant annet at Russland må trekke sine soldater ut av Ukraina, også fra Krim. Alle fiendtligheter må opphøre.

– Det er ikke mulig å gjennomføre dette. Det er ikke realistisk, det skjønner alle, men samtidig sier de at dette bare er grunnlag for forhandlinger, sier Lavrov.

Krigen avgjøres på slagmarken hvis Kyiv og Vesten holder seg til disse synspunktene, sa den russiske utenriksministeren.

Lavrov sier videre at han neste måned vil besøke Nord-Koreas leder, Kim Jong-un.

Dette vil bli gjort for å fortsette forhandlingene om avtalene som ble gjort mellom Kim og Russlands president Vladimir Putin da Kim var i Russland forrige uke.

mest lest