Norge øker FN støtten til 197 millioner per år: – FNs arbeid er viktigere enn noen gang

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 24. oktober 2022 | 09:00

Norge øker støtten til FNs menneskerettighetsarbeid.

– FNs arbeid for å styrke menneskerettighetene er viktigere enn noen gang, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap), i en pressemelding

Norge undertegnet i dag en ny samarbeidsavtale med FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCHR). Norge har lenge vært en sentral støttespiller for høykommissærens arbeid. Høykommissærens kontor er den viktigste partneren i Norges internasjonale menneskerettighetsarbeid. Nå styrkes den økonomiske støtten ytterligere. I 2022 og -23 vil Norge støtte arbeidet som OHCHR gjør med 197 millioner per år. Dette er en økning fra 165 millioner kroner per år tidligere, skriver regjeringen i pressemeldingen.

– FNs høykommissær er en viktig og respektert aktør som avdekker og kritiserer menneskerettighetsbrudd med klar og tydelig stemme. Samtidig samarbeider OHCHR med land og bistår dem med gjennomføringen av forpliktelser på menneskerettighetsområdet, sier Huitfeldt.

– Menneskerettigheter og demokrati er under press verden over. Denne utviklingen må vi kjempe mot, og her spiller OHCHR en nøkkelrolle. Gjennom vårt samarbeid med OHCHR bidrar Norge til å styrke høykommissærens handlekraft, legger hun til.

Den nye avtalen understreker at Norge skal være en tydelig og sterk støttespiller for FNs menneskerettighetsarbeid.

TV 2-Stenstrøm om Støre: – Det må ha klikka for ham

mest lest