Dato satt for «Fallout»-serie

Avatar photo
Publisert 24. oktober 2023 | 17:30

Den ikoniske spillserien blir til TV-serie.

Det første Fallout-spillet kom i 1997, og serien har siden blitt enormt populær. Spillene er satt i en post-apokalyptiske spillserien er kjent for sin blanding av 50-talls estetikk, grotesk vold, forvridd humor, og sci-fi galskap.

Det er Prime Video som nå utvikler TV-serien som skal lanseres 12. april 2024.

«Westworld»-skaperne Lisa Joy og Jonathan Nolan er hyret inn som manusforfattere. Tood Howard fra Bethesda, spillselskapet som lager Fallout, er også med på produksjonen.

TV-serien skal være satt i Los Angeles mange år etter en ødeleggende atomkrig.

Serien vil finne sted i Los Angeles og omhandle det underjordiske hvelvet «Vault 33», og én av over hundre bunkere som skal skåne mennesker fra en bestrålt ødemark som er totalødelagt etter atomkrig.

Men i kjent «Fallout»-stil er det trolig noe spesielt ved Vault 33 og menneskene som har bodd der.

Dette er ikke første gang en populær spillserie blir til TV-serie.

I januar i år ble «The Last of Us» lansert på strømmetjenesten HBO. Dette er også en post-apokalyptisk serie basert på en spillserie med en enorm følgerskare.

På tvers av lineære kanaler og HBO Max ble seriepremieren av The Last of Us sett av 4,7 millioner seere den første dagen – den nest største for HBO siden 2010 – og nesten 40 millioner innen to måneder; i mai hadde serien i gjennomsnitt nesten 32 millioner seere per episode. I januar 2023 ble den fornyet for en andre sesong.

mest lest