Raymond Johansen blir sjef i Norsk Folkehjelp

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 24. oktober 2023 | 10:43

Etter åtte år er Raymond Johansen ferdig som Oslos byrådsleder, og blir ny generalsekretær i Norsk Folkehjelp.

– Det er en ære å få muligheten til å lede Norsk Folkehjelp. En unik organisasjon i Norge, som i over 80 år har drevet med solidaritet i praksis, sier Johansen tirsdag morgen i en pressemelding, da han ble presentert som generalsekretær for organisasjonens ansatte.

– Jeg skal bruke tiden fremover på å lytte og lære. Jeg er ydmyk ovenfor det gode arbeidet som er gjort av mine forgjengere og som gjøres av ansatte og medlemmer, både her i Norge og internasjonalt, sier Johansen.

Styreleder i Norsk Folkehjelp, Jon Olav Andersen, hyller ansettelsen og er tydelig på at Ap-politikeren er den rette personen for jobben.

– Hadde alle folk i Norge søkt på denne jobben, hadde jeg fortsatt gitt den til Raymond Johansen, sier han.

Han overtar ledelsen i Norsk Folkehjelp etter Per Nergaard.

Johansens byråd, som har bestått av Ap, SV og MdG, har styrt hovedstaden siden 2015. De tapte valget i september. 

– Det var jo min plan: Å fortsette som byrådsleder. Men sånn gikk det ikke. Nå er det vemodig å ta farvel med fine folk i Oslo Rådhus. Det er en emosjonell tid for meg. Men det var en tid for alt, og nå må man bare se framover, sier han til VG.

Den tidligere rørleggeren fra Groruddalen, har også bakgrunn som generalsekretær i Flyktningrådet, og har også jobbet som statssekretær i UD med ansvar for blant annet Midtøsten.

Johansen begynner i den nye jobben over januar neste år.

mest lest