Når skal krenkelseshysteriet ta slutt?

Avatar photo
Rune Chr. Tollefsen
Leserinnlegg
Publisert 24. november 2022 | 16:02

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

I krenkelseshysteriets navn skal vi frelses fra alt som kan berøre våre sarte sjeler

Woke hysteriet vil ingen ende ta, BLM (Black Life Matter) hadde sin «awakening» og lever i beste velgående i USA.

I kjølvannet av dette har det blomster opp et utall av krenkelses hysterier med MeToo og stort sett det som kan gå på 2 bein, 4 eller svømme for den saks skyld. Ja, menneske tar på seg rettigheter for å bli krenket på andres vegner, selv dyr må skjønne.

Det er ikke lenger grenser for hva vi føler oss krenket av på andres vegne. «Klem et tre» organisasjonen og The Flat Earth Society er vel de neste som blir krenket.

Det siste er et debattinnlegg i Bergens Tidene av lektor Ingunn Helland der hun er rystet og kaller en matematikkoppgave et «makkverk» da elevene skal regne på hvor mange kalorier man forbrenner. Angivelig skal oppgaven gjøre det vanskeligere for lærere å motvirke kroppspress. Lektoren skriver:

«Denne åpne oppgaven handler i år om en jente som løper på tredemølle. Hun teller kalorier, og lurer på hvor lenge hun må løpe for å forbrenne en sjokolade på 60 gram. I tillegg regner hun på hvor fort hun må løpe for å få god karakter på Cooper-testen. Jeg blir rasende.

Vi lærere jobber hver dag for å være en motvekt til kroppspresset som dukker opp alle steder. Vi oppmuntrer alle, uansett forutsetninger, til å delta i kroppsøving. Vi prøver å fortelle alle at de er gode nok som de er, og så skal vi få dette makkverket av en oppgave på en sentralgitt eksamen.

Det må da finnes noen fornuftige personer i dette direktoratet som kan stoppe galskapen, før den når ut til elevene. Hilsen oppgitt lektor i matematikk på yrkesfag.»

Les også: Norsk havvind vil aldri bli lønnsomt uten subsidier

Altså elevene ved yrkesfag har hatt eksamen i matematikk, ikke ernærings fysiologi eller gymnastikk eller annet som har med kropp eller vekt eller annet å gjøre. Det er enkelt og greit matematikk. Som å regne på et tog som kjører i en gitt hastighet forbrenner en gitt mengde energi for å komme opp i gitt hastighet og så bremse ned. Hva er den totale energien forbrukt på en gitt strekning med gitt motstand på akselerasjon og friksjon både på hastighetsøkning og nedbremsing.

Men Ingunn Helland blir rasende over denne matematikkoppgaven

Når skal man slutte å bli krenket på andres vegne? Ja jeg spør, for meg virker hele hysteriet latterlig.

Det er virkelig på tide dette Woke hysteriet tar slutt og man begynner å ta innover seg hva man holder på med.

Den overvektige gutten eller jenten (hen) som tok den eksamen Ingunn Helland er så rasende på så mulig dette som bare en matematikkoppgave som det er før hun/han/hen nå har blitt krenket offentlig og mulig tar dette til seg for hun/han/hen visstnok har bitt krenket uten selv å føle det sånn.

Jeg spør. Har dette hysteriet gått for langt?

NB. Etter at dette innlegget ble sendt inn til iNyheter er vi gjort kjent med at Utdanningsdirektoratet har gått ut i BT og beklaget at oppgaveteksten ble gitt.

Innlegget heter «Vi beklager» og er skrevet av Per Kristian Larsen-Evjen, som er avdelingsdirektør i Utdanningsdirektoratet.

Han skriver:

«Til høstens eksamen for privatister i matematikk 1P og 1PY handler en av oppgavene om en jente som løper på en tredemølle for å blant annet regne på matematiske sammenhenger mellom energiforbruk og aktivitet.

Dette er uheldig når mange opplever kroppspress. Vi er derfor enig med kritikken om at oppgaven ikke burde vært gitt, og vi beklager overfor privatistene som avla eksamen. Vi skal sørge for at dette ikke skjer igjen.»

Er Støre blitt en lystløgner som går inn for å villede folket?

mest lest