Årets 10 vakreste biler

Thomas Hildonen
Journalist Bil24.no
Publisert 24. desember 2023 | 16:29

Denne artikkelen sto først på Bil24.no.

Lille speil på veggen der, hvem er vakrest i verden her? Årets 10 vakreste biler er kåret, og her får du hele listen.

Sett sammen noen bilinteresserte folk og de blir aldri enig om hva som er den vakreste bilen, for som kjent er smaken som baken ‒ delt.

Men det er noen som har litt mer forutsetninger for å uttale seg på dette området, og det er selvsagt ekspertene. Noen slike finner vi helt klart hos Car Design News, for som navnet sier byr disse på nyheter rundt bildesign.

De har også en årlig gjennomgang, Car Design Review, og denne har nå kommet opp i sin 10. utgave. Det betyr at årets anmeldelse er kalt ganske kule Car Design Review X.

Noen vil helt sikkert hevde at de vet bedre enn disse folkene, så vi iler til og nevner at juryen for den store prisen kalt Production Car Design of the Year kommer fra bilmerker som for eksempel Audi, Ford, Lamborghini, Lucid og Mercedes, alle med svært linjelekre biler på menyen. Så ja, de vet litt mer om dette enn deg og meg.

Og bare så det også er klart ‒ ingen i juryen har lov å stemme på sitt eget bilmerke. Ikke en gang biler som tilhører eventuelle egne grupper, for som kjent har mange bilmerker samme eiere. Nevnte Audi og Lamborghini er for eksempel eid av Volkswagen-gruppen. Eller mer eksakt at Lambo faktisk eid av Audi, som igjen er eid av den store tyske gruppen.

Det er mange kjente biler på årets toppliste, og nordmenn har dermed muligheten til å få kjøpt en av disse ‒ og faktisk er det noen ganske rimelige biler der også.

At elbilene har kommet for alvor avslører også denne listen over årets 10 vakreste biler, for faktisk er det bare en bil som ikke er mulig å få som helelektrisk, og det er hybriden Lamborghini Revuelto. Men den vant ikke årets kåring.

Vinnerbilen tilhører faktisk et rent elbilmerke, og en som er nabo til oss. Nemlig svenske Polestar 4.

‒ 4’eren var en klar favoritt blant andre designer-dommere, og mottok det høyeste antallet 1. plasser (8 av 16 jurymedlemmer hadde den på topp) i kategorien Production Car Design of the Year, sier James McLachlan, redaktør for Car Design News.

‒ Polestar 4 er særegen og annerledes, en intensjonserklæring som er smakfull og nøye vurdert ned til siste detalj.

Så der har du det ‒ Polestar 4 er årets flotteste bil ‒ med klar margin.

Polestar satser som kjent knallhardt for tiden, og en slik pris er selvsagt godt å ta med seg når de skal designe nyer biler i framtiden.

‒ Vi streber etter det mindre åpenbare, den mer intellektuelle tilnærmingen, sier Polestars designdirektør, Max Missoni.

‒ I 2024 vil vi levere Polestar 4 – og Polestar 3 – rundt om i verden, og med ytterligere to biler lagt til vårt utvalg vil vi se et sentralt år for merket. Det er en så spennende tid for oss.

Der kan man også lese om vinneren av Concept Car Design of the Year, samt mye annet om hvordan kunstig intelligens, brukeropplevelse og akademisk opplæring kan påvirke framtidens bildesignere.

Vi skal også komme med en sak om de mest 10 mest oppsiktsvekkende konseptene i år, så få med deg den saken tirsdag morgen. For det er intet mindre enn en bil fra Dacia som sjokkerende nok topper den listen. Jepp. 

Men det viktigste her og nå er selvsagt listen over de 10 vakreste nye bilene, og her får du den. Vi gratulerer selvsagt alle vinnerne, og spesielt Polestar med årets aller vakreste bil som gikk inn i produksjon så sent som i november.

Årets vakreste biler:

  1. Polestar 4
  2. Kia EV9
  3. Volvo EX30
  4. Jeep Avenger
  5. HiPhi Y
  6. Lamborghini Revuelto
  7. Ford Explorer
  8. Zeekr 009
  9. Aion Hyper SSR
  10. MG Cyberster

mest lest