Nye tiltaler for valgfusk

Avatar photo
Roar Myrbraten
Frilansjournalist
Publisert 25. april 2024 | 08:53

18 tidligere medarbeidere av Donald Trump er nå tiltalt i Arizona, anklaget for å ha forsøkt å endre resultatet av presidentvalget i 2020.

I tiltalen er 11 republikanere spesifikt navngitt som skal ha feilaktig hevdet at det var Trump, og ikke Biden, som vant flest stemmer i Arizona. Navnene på de sju andre er ikke nevnt, men ifølge nyhetsbyrået AP inkluderer de Trumps tidligere advokat, Rudy Giuliani, og stabssjef Mark Meadows. Dette melder Politico med henvisning til den 58 sider lange tiltalen.

Giuliani bekreftet anklagene gjennom sin talsperson, og kalte dem for «politisk motiverte». Advokaten til Meadows har så langt ikke bekreftet anklagene.

Andfre tiltalet skal være advokatene Jenna Elli, John Eastman, Christina Bobb og Boris Epshteyn.

Disse tiltalene er en del av en rekke lignende rettssaker i andre stater i USA. Det pågår også flere rettssaker mot Trump selv relatert til valget i 2020 og hendelsene i Capitol i januar 2021. I den nye saken i Arizona er Trump nevnt som medskyldig, men er ikke tiltalt.

Under presidentvalget i 2020 seiret Biden i Arizona med en liten margin på 10 457 stemmer. Hans motstandere prøvde å omgjøre dette valgresultatet gjennom åtte ulike rettssaker.

mest lest