NRK-veteranen ser aldri på NRK: – For mye idiotisk, ukvalifisert, selvopptatt skvalder

Avatar photo
Publisert 25. juli 2023 | 18:43

Christian Borch (79) har jobbet i journalistikken i over 50 år. Brorparten av disse årene jobbet han i NRK. Som pensjonist vier han lite tid til kanalen han en gang jobbet for.

Mange kjenner han igjen som programleder for Dagsrevyen på 2000-tallet.

I dag nyter Borch pensjonisttilværelsen. I et portrettintervju med Aftenposten forteller han at han selv ikke benytter seg spesielt mye av kanalen han jobbet for i flere tiår.

Men nyheter leser han. I to-tre timer hver dag. Borch har et fast system for nyhetsrunden sin. På rekke og rad i nettleseren står The New York Times, The Guardian, Politico og Chatham House.

Men NRK, det ser han ikke på.

– Dessverre har jeg nesten ikke sett på NRK siden jeg sluttet. Eller hørt. Kanalen med klassisk musikk hadde jeg stående på i lang tid, fordi da fikk jeg bakgrunnslyd i leiligheten mens jeg satt og jobbet. Så kom da nyhetsinnslagene, som jo fortsatt er veldig gode, stort sett, forteller Borch til Aftenposten.

Han legger til at de nye generasjonene av journalister er lært til å lage markedsjournalistikk. Derfor opplever Borch at de norske mediene gir ham veldig lite.

– På et tidspunkt var det for mye idiotisk, ukvalifisert, selvopptatt skvalder innimellom den klassiske musikken!

Spesielt Dagbladet synes han lite om:

– Avisen inneholder «99 prosent søppel», og bare ikke nevn VG, sier Borch.

Han mener disse avisene har klikkfaktor som drivkraft, og beskriver avisene som kommersielle foretak som mangler moralsk ryggrad.

Her kan du se Christian Borch annonsere terrorangrepet mot World Trade Center i New York, USA, 11. september 2001:

mest lest