Trump: – Trist dag for Amerika

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 25. august 2023 | 05:56

Dette bildet av Donald Trump er historisk. Det er første gang i USAs historie er det tatt «mugshots» av en tidligere president.

Torsdag meldte Trump seg i fengselet Fulton County Jail i Atlanta, Georgia. Han ble fraktet i en svart bil følgt av sikkerhetsvakter etter at han landet i Georgia like etter klokken ett norsk tid.

Men det ble en kort tur i fengslet, etter 15 minutter forlot han det igjen. Trump ble løslatt mot en kausjon på 200.000 dollar (2,1 millioner norske kroner).

Torsdag kveld ble tatt et såkalte «mugshots» av Trump, som i fengselet ble kalt for innsatt nummer P01135809.

Han fikk også registrert fingeravtrykkene sine og registrerte vekten på i underkant av 98 kilo, skriver The Guardian.

Trumps datter har, ifølge CNN, uttalt at bildene skal brukes til å lage kampanjeeffekter.

– Dette er en veldig trist dag for Amerika. Det var innblanding i valget. Vi gjorde ingenting galt, jeg gjorde ingenting galt, sa Trump til journalister ved privatflyet sitt etter fengslingen ifølge Reuters.

– Vi har all rett til å utfordre et valg som vi mener er uærlig, sa han.

Den tidligere presidenten er tiltalt for å ha forsøkt å endre valgresultatet i Georgia i 2020. Totalt er 19 personer tiltalt i samme sak.

CNN skriver at i tillegg til Trump har 11 av disse overgitt seg til myndighetene i forbindelse med saken. De fleste har blitt løslatt igjen etter å ha betalt kausjon. En tiltalt ved navn Harrison Floyd er imidlertid fortsatt i myndighetenes varetekt.

Trump beskrev straffesaken mot ham som «en parodi på rettferdighet».

Trump postet også et bilde av hans «mug shot» på X (Tvitter). Det er første gang han poster noe der siden han ble kastet ut etter 6, januar 2021. Elon Musk åpnet kontoen hans i oktober 2022 etter at han kjøpte Twitter.

– Valginnblanding. Aldri overgi deg! sammen med en lenke til nettstedet hans, som leder til et innsamlingssted.

Det nye innlegget kom også dagen etter at Trump hoppet over den første republikanske debatten, og i stedet valgte å et intervju med tidligere Fox News-vert Tucker Carlson. Trump har 86,5 millioner følgere på X, og overgår sine rivaler i 2024-valget med stor margin.

Innlegget, inneholder den samme meldingen han postet tidligere i kveld på Truth Social.

– Jeg vil la meg pågripe med stolthet, skrev Trump dagen før på sin plattform.

Trumps kampanje selger også T-skjorter med den tidligere presidentens «mugshots» og «NEVER SURRENDER!» trykt på dem.

mest lest