Angrep tenåring med øks – nå er han sluppet fri

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 25. oktober 2022 | 12:39

Mannen som er siktet for drapsforsøk etter at han jaget en gruppe tenåringer i Bergen med øks, er løslatt fra varetekt. Politiet har tapt i to rettsinstanser.

Det var fredag 14. oktober på Hjellestad i Bergen at tenåringsgutten ble påført kuttskader i hodet, rygg og i en arm og måtte behandles på sykehus. Det hele skal ha begynt med rampestreker av typen «ring på og spring».

Fredag avviste tingretten politiets begjæring om å forlenge varetektsfengslingen av mannen i 30-årene. Tirsdag kom Gulating lagmannsrett fram til samme konklusjon, skriver Bergens Tidende.

Lagmannsretten mener det ikke foreligger gode nok beviser som tilsier at det er sannsynlighet for at det var et drapsforsøk, men at det mer trolig er tale om grov vold. Retten mener at det ikke er kvalifisert fare for gjentakelse av nye voldshandlinger.

Beboere i nabolaget har tidligere gitt uttrykk for at de ville følt seg utrygge dersom den siktede mannen ble løslatt, skriver Bergensavisen.

Siktedes forsvarer Marius Wesenberg sier til TV 2 at løslatelsen var som forventet. Han sier mannen har vært plaget av «ring og spring» over lang tid.

– Han har vært plaget med dette i årevis, og det er snakk om opptil ti ulike hendelser på en kveld. Og det har ofte skjedd på fredager og lørdager. Han har fått helgene sine ødelagt, sier Wesenberg.

Norsk politi blir nok en gang bedt om å legge seg flate for en fremmed dominanskultur

mest lest