Erlend Wiborg (FrP) reagerer sterkt på at NRK avlyser hijabdebatt: – Trist og skammelig

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 25. oktober 2022 | 14:10

– Dette er en høyaktuell debatt, ikke minst sett i lys av det som skjer i Iran. Kvinner og jenter reiser seg nå opp mot islamistiske ledere og ønsker sin frihet, sier Erlend Wiborg (FrP) i en kommentar til iNyheter.

Det var tidligere tirsdag at iNyheter kunne melde at NRK har avlyst debatten om hijab som skulle vært sent på NRK Debatten. Det var programleder Fredrik Solvang som selv opplyste om det på Instagram.

«Vi har fått så mange tilbakemeldinger om at det ikke er relevant eller greit å debattere hijab i lys av Iran-demonstrasjonene, at vi ikke går videre med planleggingen fram mot kveldens Debatten», stor det i innlegget.

– Så nå må vi finne nytt tema til i kveld, fortsatte Solvang.

Les også: NRK avlyser hijab-debatt: – Ikke greit å debattere

– Hykleri

Wiborg, som er FrPs innvandrings- og integreringspolitiske talsperson, opplyser videre at han på vegne av partiet tirsdag fremmet forslag om å forby barnehijab i barnehage og grunnskole.

– Jeg mener det er hykleri når jeg nå ser mange politikere i Norge poserer med sin støtte til kvinnene og jentene i Iran som vil rive av seg hijaben, men her i Norge synes de det er greit at barn ned i 2-årsalderen bruker hijab, sier han.

Legger lokk på saken

Wiborg mener debatten om hijab trengs mer enn noensinne i lys av det som skjer i Iran.

– Jeg synes det derfor er trist og skammelig at NRK nå ønsker å legge lokk på denne veldig viktige debatten som handler om mange jenter som vokser opp i Norge, men som ikke får nyte godt av frihetene vi alle andre nyter godt av i Norge, sier han til iNyheter og fortsetter:

– Det at kvinnebevegelsen og mange politikere lukker øynene for denne ukulturen og ufriheten er trist og provoserende og da burde i det minste NRK bidra til åpen debatt rundt et så viktig tema.

Spetalen har solgt det «grønne sølet»

mest lest