Stjal russisk bitcoin – ga til Ukraina

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 25. desember 2022 | 03:50

En ukrainer stjeler Bitcoin fra russiske «Dark Web» og gir den til en ukrainsk veldedighet organisasjon.

Forbes skriver at ukrainske Alex Holden (48) som jobber til daglig med etterretning i cyberdomenet, brøt seg inn i Solaris narkotikamarkeds hovedlommebok og stjal bitcoin for 25 tusen dollar og ga pengene til en veldedighet organisasjon i Ukraina.

Holden, som forlot Kyiv som tenåring på 1980-tallet, nektet for Forbes å avsløre hvordan han gjorde det, men sa at han var i stand til å ta kontroll over mye av internettinfrastrukturen som driver Solaris og en rekke administratorkontoer som driver nettstedet samt kildekoder.

For en kort stund hadde teamet hans også kontroll over Solaris «Hoved lommebok». Denne lommeboken ble brukt av kjøpere og forhandlere til å sette inn og ta ut penger, som fungerte som nettstedets cryptocurrency-utveksling.

Solaris er blant Russlands største narkoreir på nettet. Pengene Holden stjal fra Solaris ble gitt til organisasjonen Enjoying Life, som tilbyr humanitær hjelp over hele Ukraina.

– Pengene går direkte til eldre, familier og internt fordrevne som lider på grunn av Russlands krig, sier medgrunnlegger av Enjoying Life, Tina Mikhailovskaya. Hun bekrefter at organisasjonen har mottatt pengene.

Sam Bankman-Fried møter i retten – aksepterer kausjon på 2,5 milliarder kroner

mest lest