Voldtektsmann identifiserer seg som kvinne: Ble sendt til kvinnefengsel

Avatar photo
Publisert 26. januar 2023 | 15:44

– Voldelige kriminelle utnytter nå systemet, og det setter sårbare kvinner i fare.

Isla Bryson, en transkvinne som tidligere gikk under navnet Adam Graham, er siktet for seksuell overgrep mot to kvinner i 2016 og 2019. Han skal ha møtt kvinnene på nettet.

Bryson begynte å transisjonere fra mann til kvinne i 2020 – etter han ble siktet for voldtekt.

Da Bryson utførte voldtektene hadde han en maskulin fremtredning. Han var skallet og hadde en ansiktstatovering. I dag har den 31-år gamle mannen et feminint kjønnsuttrykk, og kler seg deretter.

Denne uken ble han dømt for de to voldtektene. Selv benekter han at han har voldtatt kvinnene. Han bekrefter at de har hatt sex, men at det skjedde med kvinnenes samtykke, påstår han.

Ifølge The Daily Mail oppholder Bryson seg i Cornton Vale kvinnefengsel inntil videre. De skriver videre at det vil gjøres en risiko-vurdering før de bestemmer hvor han skal sone.

Den skotske konservative politikeren Russell Findlay har reagert på hendelsen, og sier det er lite troverdig at Bryson plutselig identifiserer seg som kvinne når han ble siktet for voldtekt.

– Hvorfor mener dere at voldtektsforbytere skal sendes til et kvinnefengsel? spurte Findlay i et spørsmål rettet mot Skottlands sosialdemokratiske parti under en spørretime i parlamentet.

(Saken fortsetter under videoen)

Findlay rettet også kritikk mot en skotsk lovgivning som tillater en hver person å selv kunne bestemme sitt eget kjønn, uten krav om en medisinsk diagnose.

– Voldelige kriminelle utnytter nå systemet, og det setter sårbare kvinner i fare, sa han.

Les også: Asle Toje takker Rødt for å ta «våpendebatten» om Ukraina

Findlay mener at kvinners rettigheter er viktigere enn voldtektsforbryternes rettigheter. Han sier også at dette var noe han fryktet kom til å skje hvis den omstridte lovgivningen gikk gjennom, som ville tillate hvem som helst å kunne skifte juridisk kjønn.

Ifølge The Daily Mail tar Bryson nå hormonbehandling, og ønsker å få operert kroppen sin for å fullføre transisjoneringen sin.

Bryson utførte den første voldtekten kort tid etter at han hadde skilt seg med en annen kvinne.

Brysons eks-kone, Shonna Graham, forteller i et intervju med The Daily Mail at hun holdt på å le seg ihjel da hun så bildene av eks-mannen hennes i kvinneklær.

– Kjønnsskiftet hans er bare noe tull han har funnet på for å få et enklere liv i fengsel, sier hun.

Videre forteller hun at han er et monster, og at hun forsøkte å skille seg fra ham i syv år.

Skottlands statsminister, Nicola Sturgeon, har i dag sagt at Bryson skal bort fra kvinnefengselet.

Det skjer etter at Rishi Sunak, Storbritannias statsminister, blokkerte de omstridte kjønnslovgivningene i Skottland av hensyn til kvinners rettigheter. Dette skriver BBC.

Nordmenn onanerer mye

mest lest