Tidligere FSB-topp: – Putin er fryktelig redd

Avatar photo
Publisert 26. februar 2023 | 18:30

Den pensjonerte FSB-generalen Jevgenij Savostjanov hevder overfor britiske medier at president Vladimir Putin er under et voldsomt press.

Savostjanov sier til The Daily Mail at Putin virkelig har feilberegnet hvor resolutt Vesten har stått opp mot ham, og at han ikke innså hvor inkompetent hans egen hær er.

– Putin er nå fryktelig redd. Han forstår at han er i trøbbel, sier han.

Savostjanov var leder for den russiske sikkerhets- og etterretningsorganisasjonen FSBs Moskva-avdeling før Putin kom til makten i år 2000.

Han mener den russiske presidenten nå frykter vreden fra de som har «mistet alt» som følge av krigen.

Les også: Krise for MDG

Savostjanov sier også at Russlands rolle i verden stadig forverres. Russland har nå blitt redusert til en slags «leder over den tredje verden», sier han.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har den siste tiden beøkt en rekke afrikanske land i det som framstår som en innsats for å skaffe seg nye alliansepartnere.

Savostjanov tror tiden vil komme da Russland vil oppleve tomme hyller, mangel på varer, utarmede mennesker og teknologisk tilbakegang på alle områder.

Ett år etter invasjonen av Ukraina tror Savostjanov at det vil bli det russiske folket som blir den store taperen av krigen.

– De vil leve under svært dårlige forhold uansett, det er uunngåelig, sier han.

Norsk regnskogsatsing: Skyhøye lønninger til amerikanske «konsulenter»

mest lest