Én til sykehus etter brann i to leiligheter i Oslo – 50 ble evakuert

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 26. februar 2024 | 05:32

Én person har blitt innlagt på sykehus, og flere er blitt sendt til legevakten etter to ulike leilighetsbranner i Oslo i løpet av natten til mandag.

To personer har status som mistenkt etter leilighetsbrannene.

– Vi er tidlig i etterforskningene, men det gjennomføres både taktiske og tekniske undersøkelser i forbindelse med begge brannene. Vi er svært sikre på at de ikke har noen sammenheng, sier krimleder Eivind Håndstad til NTB mandag morgen.

Rundt klokken 02:00 medte Oslo politidistrikt på X om en brann som oppsto i en leilighet på Ila i Oslo. Det ble rapportert om røyk i trappene og om en fullstendig overtent leilighet i fjerde etasje.

Ifølge NRK har 30 personer blitt evakuert fra bygningen, og én person er blitt transportert til sykehuset med skader av ukjent omfang. Fem personer ble sendt til legevakten for undersøkelse, opplyser politiet i en pressemelding kl. 02.39.

Politiet melder klokken 2.48 at brannen på Ila er blitt slukket.

Politiets innsatsleder Bjørn-Kristian Bratlie beskriver overfor Avisa Oslo at brannen var dramatisk.

– Vi hadde folk på balkonger og røykutvikling i trappeløp. Vi måtte evakuere folk via stigebiler og ved hjelp av røykdykkere fra trappeløpene, sier han til avisen.

Omtrent tyve minutter etter den første brannen mekder Oslo politidistrikt om en ny brann i en leilighet på St. Hanshaugen, bare noen hundre meter unna.

110-sentralen opplyser til NTB at brannen på St. Hanshaugen er under kontroll, og at brannvesenet har fått slukket den.

– Totalt 20 personer ble evakuert. To personer ble reddet ned fra en balkong ved hjelp av stigebil, sier brannsjef Robert Gudmundsen.

– Flere personer som har evakuert seg selv. Det er kontroll på alle berørte beboere, skriver politiet på X.

mest lest