Meta tar grep for beskytte EU-valget

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 26. februar 2024 | 08:27

Meta, som eier plattformer som Facebook og Instagram, etablerer et team for å overvåke og bekjempe misbruk av kunstig intelligens i forbindelse med det kommende EU-parlamentsvalget.

– Nå når valget nærmer seg, kommer vi til å aktivere et valgsenter for å identifisere potensielle trusler og sette inn tiltak fortløpende, skriver Marco Pancini, sjef for Meta i EU, i en uttalelse.

I et blogginnlegg skriver han at eksperter fra flere av selskapets team skal jobbe sammen for å stoppe falsk informasjon, takle påvirkningsoperasjoner og hindre problemer med å misbruke generativ AI.

Meta, som for øyeblikket samarbeider med 26 uavhengige faktasjekkorganisasjoner over hele Den europeiske unionen som dekker 22 språk, vil legge til tre nye partnere i Bulgaria, Frankrike og Slovakia, uttalte Pancini.

Den raske veksten av generativ AI, som kan skape tekst, bilder og video på sekunder som svar på instruksjoner, har utløst frykt for at den nye teknologien kan bli brukt til å forstyrre store valg over hele verden i år, skriver Reuters.

mest lest