Disse tre velgergruppene skal KrF prioritere fremover

Avatar photo
Publisert 26. april 2024 | 19:58

De siste årene har KrF svevet rundt sperregrensen. For å holde seg over fire prosent, har partiet drevet med mye internt arbeid, grundige analyser av tall og avholdt utallige møteøkter. Denne helgen presenterer KrF en ny strategi for å vokse partiet.

– Vi skal hente flere verdibevisste velgere i spesielt tre velgergrupper, sier partileder Olaug Bollestad til Vårt Land.

Hun understreker at grepene er avgjørende for at partiet ikke igjen skal havne under sperregrensen og stå uten kraft i norsk politikk. Ved stortingsvalget i 2021 fikk KrF 3,8 prosent oppslutning.

Blant de nye velgerne Bollestad skal jakte på, finner man unge og verdibevisste menn.

– Det kan være den yngre næringslivsorienterte personen som mener verdier må skapes og synes det må være fullt lovlig å mene at det bare finnes to kjønn, forteller Bollestad til avisen.

Disse velgerne finnes i dag hos Høyre og Senterpartiet, men i aller største grad hos Fremskrittspartiet. Dette er unge menn som blant annet reagerer på at ytringsrommet for konservative verdier er blitt for trangt, ifølge Vårt Land.

Bollestad vil kommunisere til de unge mennene at KrF ikke bare er ute etter å bevilge midler, men også at de forstår at verdiene må skapes først.

Den andre gruppen partiet vil nå ut til i større grad, er kvinner på 60 år og oppover, som er sosialt engasjerte, opptatt av omsorg, trygghet og det å ta vare på de svakeste.

Den tredje målgruppen, er mødre midt i småbarnsfasen, som ønsker at politikken skal legge til rette for dem når de velger tid til barna. Dette kan være kvinner som ser for seg lang tid i yrkeslivet etter de har fått barn, og som ikke vil la seg stemple som umoderne av venstresiden.

Fredag og lørdag avholder KrF landsstyremøte, hvor den nye strategiplanen blir lagt frem. Målet er at partiet skal holde seg over sperregrensen på fire prosent ved stortingsvalget i september 2025.

mest lest