Kjetil Hatlebrekke (53) er død

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 26. mai 2023 | 16:59

Etterretningsoffiseren Kjetil Hatlebrekke er død. Det meldes på hans egen Facebook-side. Han var fagdirektør i E-tjenesten og utga boken «Etterretning» i 2022.

53-åringen fikk påvist kreft i tarmen for litt over to år siden, Noen uker senere fikk han vite at kreften hadde spredd seg til leveren. Legen ga ham opp og overførte ham til såkalt palliativ behandling.

Da forsvant Hatlebrekkes håp om å bli frisk, og han ble tilbudt smertelindrende og livsforlengende behandling. Han omtaler det som å få en dødsdom, skrev NRK tidligere i mai.

Han ga imidlertid ikke opp og gjennom venner og kollegaer ble det samlet inn omlag 5 millioner kroner som ble brukt til behandling i USA.

Hatlebrekke var kritisk til norsk helsevesen og et forsøk han ble plukket ut til, men der han havnet i kontrollgruppen.

På Facebook står det idag at «Kjetil Anders Ely Hatlebrekke sovnet stille og fredelig inn i Basel i Sveits i dag kl 15:28. Han kjempet tappert mot kreften til det ikke var noe håp igjen.»

Det står videre at han er takknemlig for at det er opprettet en etterretningspris i hans navn. Det står også at han er takknemlig for all hjelp han har fått fra nær og fjern, og «ikke minst fra hundrevis av ukjente».

Artikkelforfatteren er tidligere kollega av Hatlebrekke i E-tjenesten.

Vi lenker også inn en podkast Hatlebrekke gjorde med Wolgang Wee i 2022.

mest lest