Kennedy: Biden-administrasjonen ønsker krig med Russland

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 26. juli 2023 | 12:30

Robert F. Kennedy Jr. ble utfordret av Fox News-vert Sean Hannity på grunn av hans påstand om at USA hadde presset Ukraina inn i krigen.

Kennedy, som stiller opp for den demokratiske presidentnominasjonen i 2024, sa at Biden-administrasjonen «ønsker krig med Russland» under et møte (Fox News Town Hall) tirsdag.

Kennedy, nevø av den myrdede president John F. Kennedy, begynte sin aktivistkarriere som en miljøforkjemper før han ble en kjent vaksineskeptiker og motstander av amerikansk militærhjelp til Ukraina.

– Så Ukraina, for å blidgjøre Putin som jeg tror er ond, har de allerede gitt opp Krim. Nå må de gi opp Donbas-området [i det østlige Ukraina]? spurte Hannity.

– På grunn av at vi presset Ukraina inn i krigen, ved to anledninger, svarte Kennedy.

Som svar spurte Hannity: – Vi presset dem inn i det, eller invaderte Putin dem?

– La meg svare på spørsmålet ditt. I 2019 gikk Frankrike, Tyskland og Russland alle med på Minsk-avtalene. Det året Volodymyr Zelenskyj stilte som president, han var en komiker, han hadde ingen politisk erfaring. Hvorfor gjorde han det. Han vant? Fordi han stilte på én sak – å signere Minsk-avtalen. Så snart han kom inn der fortalte Victoria Nuland og Det hvite hus at han ikke kunne gjøre det, svarte Kennedy.

– Så sender Putin 40 000 soldater inn, det er ikke nok til å erobre landet, tydeligvis ville han at vi … noen skulle komme til forhandlingsbordet. Zelenskyj kom til forhandlingsbordet, signerte en ny avtale, det var Minsk-avtalen II i 2022, og det ville ha tillatt Donbas og Luhansk å forbli som en del av Ukraina. Putin signerte det, Zelenskyj paraferte det og Putin begynte i god tro å trekke tropper ut av Ukraina. Hva skjedde? Vi sendte [tidligere britiske statsminister] Boris Johnson dit å torpedere det fordi vi ikke vil ha fred, vi vil ha krig med Russland, fortsatte Kennedy.

Les også: Robert F. Kennedy Jr. avslører planer for Fauci hvis han blir valgt til president

En video av utvekslingen ble lagt ut på Twitter av Acyn-kontoen, som deler amerikanske politiske klipp, den har så langt 2,3 millioner visninger.

Nuland var USAs assisterende utenriksminister for europeiske og eurasiske anliggender fra 2013 til 2017, hvor hun var sterkt involvert i Ukrainas politikk. I 2014 ble den pro-russiske ukrainske presidenten Viktor Janukovitsj styrtet av gateprotester, noe som førte til at Russland grep Krim og grep inn militært øst i Ukraina. For tiden jobber Nuland som statssekretær for politiske saker ved utenriksdepartementet.

Det er uklart hvilken avtale fra 2019 Kennedy referer til, ettersom de to Minsk-avtalene designet for å stoppe kampene i det østlige Ukraina ble signert i september 2014 og februar 2015.

mest lest