Russland er i ferd med å få mange flere paramilitære i Wagner-stil

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 26. juli 2023 | 07:22

Lederne for Russlands regioner vil få lov til å opprette sine egne paramilitære selskaper i henhold til lovgivning vedtatt av statsdumaen.

Opprettelsen av slike militære selskaper, som vil bli finansiert over føderale og regionale budsjetter, vil «styrke beskyttelsen av offentlig orden og sikre offentlig sikkerhet under mobiliseringsperioden, under krigslov, i krigstid,» heter det ifølge vedtaket som ble publisert tirsdag morgen.

Regionale militære selskaper opprettet av lederne av russiske regioner vil bli bedt om å bistå Russlands innenriksdepartement, FSB og det russiske forsvarsdepartementet med å beskytte den russiske føderasjonens statsgrense, i kampen mot sabotasje- og rekognoseringsformasjoner av utenlandske. stater, og i kampen mot ulovlige væpnede grupper, heter det i lovverket.

«Ansatte i virksomheter har rett til å stoppe driften av ubemannede luft-, undervanns- og overflatefartøy og kjøretøy, ubemannede kjøretøy og andre automatiserte ubemannede systemer for å avvise et angrep», heter det.

Etter oppløsningen vil de paramilitære selskapene måtte returnere våpen de hadde fått av det russiske forsvarsdepartementet.

Endringen innføres fra 1. januar 2024.

mest lest