Aina Hynne ble drept i Grue

Avatar photo
Publisert 27. januar 2024 | 13:23

Det var 75 år gamle Aina Hynne som fredag ble drept i Grue etter å ha blitt utsatt for grov vold.

Det var lokalavisen Glåmdalen som først offentliggjorde navnet til avdøde i samråd med familien.

– Vi takker for støtte og varme ord. Og gruer oss til dagene som kommer. Og en stor takk spesielt til gutta i Grue brannvesen, som alltid gjør alt dem kan, skriver sønnen Anders Baardseth i en SMS til avisen lørdag.

Fredag ble Hynne oppsøkt av en mann i 30-årene som hun har kjent og hjulpet i snart ti år. Mannen utsatte etter hvert den eldre kvinnen for så grov vold, at hun døde på Kongsvinger sykehus senere på dagen. Den unge mannen hjalp hun også i arbeidslivet på Kirkenær gjennom mange år.

Mannen som nå er drapssiktet ble ifølge TV 2 norsk statsborger i 2014. Etter det iNyheter kjenner til har han bakgrunn fra Afghanistan. Politiet har ingen opplysninger om at drapssiktede har noen tilknytning til Kirkenær, utover relasjonen med kvinnen.

Siktedes forsvarer Frode Aabak har opplyst til VG at hans klient er svært nedbrutt. Avhør er planlagt gjennomført i dag.

Den siktede mannen har selv opplyst til politiet at han kjørte av veien mellom Kirkenær og Kongsvinger, før han haiket og fikk skyss videre til politistasjonen.

Naboer er i sjokk over det som har skjedd.

– Jeg vet ingenting om hva som har skjedd og har ikke sett noe annet enn politisperringer her i dag, sa en nabo til Dagbladet.

– Det er veldig uhyggelig. Sånne ting skjer ikke i stille og fredelige Grue, sa naboen.

Aina Hynne, som for mange var kjent i lokalsamfunnet som innehaver av en lokal sportsbutikk, etterlater seg en ektemann, to voksne sønner og to barnebarn.

mest lest