Russisk soldat forteller om angrep fra Ukrainas (FPV) droner

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 27. januar 2024 | 08:58

En russisk soldat forteller om øyeblikket han så et angrep fra Ukrainas (FPV) droner, som har blitt hyllet av Kyiv som en gamechanger på slagmarken.

Et medlem av den russiske militære reservestyrken, BARS (eller Combat Army Reserve of the Country), ble intervjuet av den russiske avisen Izvestia. Fredag ble et utdrag av intervjuet delt på X av brukeren Dmitri fra War Translated.

En ikke-navngitt russisk soldat som ble intervjuet av Izvestias korrespondent Dmitry Zimenkin, beskriver hvordan en overvåkningsdrone peker ut mål:

«Når en stor mor-dronning oppdager mål, tar kamikaze-dronene av, noen ganger bare meter fra målet, og angriper. Hvis dronninga elimineres, kan hele flokken hennes nøytraliseres, sier han.

«Denne russiske tjenestemannen var tilsynelatende et vitne til en «flokk» av ukrainske FPV-droner ledet av en «dronning,» som gikk ned på russiske stillinger og startet bombingen,» skriver Dmitri.

Zimenkin sier ifølge Newsweek at en slik taktikk ville tillate små droner å «lande og vente, og dermed spare batterier.»

Russland og Ukraina har i stor utstrekning tatt i bruk FPV-droner under den pågående krigen som startet i februar 2022. Dronene blir blant annet brukt til å dokumentere krigsscener og slippe sprengladninger. De fungerer også som rekognoseringsverktøy for å lede artilleriangrep og lokalisere tropper.

mest lest