Trippeldrapet i Ål: Politimann slo alarm

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 27. mars 2024 | 08:56

Det siste bekreftede livstegnet politiet har fra en av de tre drepte personene i bygda Torpo, ble observert sent fredag kveld.

Ifølge VG, som har mottatt informasjon fra politiet, skal en av de fornærmede ha hatt en samtale med en venn eller bekjent på telefonen.

Et døgn senere, på lørdag kveld, ble Signe (18), Sander (22) og Ingunn Slaatten (53) funnet døde i deres hjem i bygda Torpo i Hallingdal. Den fjerde personen som ble funnet død er ektemannen i 50-årene til Ingunn, og far til Signe og Sander. Familiefaren er siktet i saken. Politiet antar at han tok sitt eget liv etter å ha tatt drept de tre andre.

Ifølge VG var den første som ble varslet en politibetjent fra lokalområdet.

– Vedkommende ringte til politimannen fordi de var bekymret. Så valgte han å ringe til operasjonssentralen og gi beskjed, sier politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen til avisen.

På spørsmål fra VG om hvorfor denne personen er så bekymret, svarer politiadvokaten:

– Det var en av dem som ikke møtte opp på en avtale. Det var så uvanlig at denne personen ikke møtte, eller at de ikke fikk kontakt.

Litt mindre enn en time etter at bekymringsmeldingen ble overført fra politibetjenten til operasjonssentralen i Sør-Øst politidistrikt kl. 15.06, ankom politiet boligen hvor de fire personene senere ble funnet døde.

Lørdag ettermiddag forsøkte politiet å kontakte familien, men de gikk ikke inn i boligen og forlot stedet. Noen minutter før klokken 20.00 returnerer politiet til boligen for å gjennomføre en ny sjekk. Da får politiet tilgang til nøkkel til boligen.

– Det som skjedde her er at man tok seg inn i boligen, fant fire døde og trakk seg ut igjen, sier Mathiassen til VG.

Senere på kvelden kommer krimteknikere til stedet for å etterforske.

Politiet antar at ofrene ble skutt mens de sov natt til lørdag. Gjerningspersonen skal deretter ha tatt sitt eget liv. Politiet fortsetter å undersøke for å finne en årsak til drapene.

mest lest