Valgte rik advokat som visepresidentkandidat

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 27. mars 2024 | 05:58

Den uavhengige amerikanske presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr. kunngjorde tirsdag at han har valgt den rike advokaten Nicole Shanahan som sin medkandidat.

Dette gir ham muligheten til økonomisk styrke og verdifulle kontakter innen teknologibransjen, skriver Reuters.

Kennedy ønsker å appellere til velgere som er frustrerte over at valget den 5. november vil være en omkamp mellom president Joe Biden og hans republikanske rival Donald Trump. Shanahan kunngjorde dette under et valgkamparrangement som også inkluderte kritikk av legemiddelindustrien og COVID-nedstengninger.

– Jeg er så stolt av å introdusere deg for den neste visepresidenten i USA, min medadvokat, en briljant forsker, teknolog, en sterk kriger-mor, Nicole Shanahan, sa Kennedy (70) under arrangementet i Oakland.

Shanahan, tidligere ektefelle av medgrunnleggeren av Google, Sergey Brin, ble presentert i en video som tok for seg hennes vanskelige oppvekst i Oakland, farens rusmisbruk, hennes suksess ved Stanford University og det øyeblikket da hun oppdaget at hennes unge barn hadde autisme.

Shanahan uttalte at hennes tiltrekning til Kennedy delvis skyldtes deres felles engasjement for helse.

– Det er ingen annen presidentkandidat som tar den kroniske sykdomsepidemien så alvorlig som Robert F. Kennedy Jr., og jeg vil være hans allierte for å gjøre nasjonen vår frisk igjen, sa hun.

Kennedy er sønn av tidligere justisminister Robert Kennedy og nevø av tidligere president John F. Kennedy.

mest lest