Skatteetaten saksøker influenser

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 27. april 2023 | 11:49

Skatteetaten saksøker Kristin Gjelsvik for 1,3 millioner kroner.

Skatteetaten mener influenseren har ubetalte skattekrav på 1,3 millioner kroner, og kemneren har nå tatt pant i influenserens bolig i Stavanger, skriver E24.

Gjelsvik kjøpte boligen for nær 9,5 millioner kroner i april i fjor, sammen med ekskjæreste og realityprofil Dennis Poppe Thorsen.

Influenseren er kjent fra TV-serier som «Bloggerne», «Paradise Hotel» «Robinsonekspedisjonen», «Skal vi ’danse», «Forræder». Nå er hun programleder for datingprogrammet «Heit» på Amazon Prime.

Gjelsvik sier gjennom sin manager at årsaken til skattekravet er at hun i fjor eide to boliger, og opplyser om at hun har full kontroll på kravet.

– Dette er helt udramatisk, og jeg har full kontroll. Jeg har god dialog med saksbehandler og har en solid nedbetalingsplan. 2022 var et tøft år for meg økonomisk med to eneboliger i et tøft boligmarked, sier Gjelsvik til E24.

Det er ikke første gang influenseren har vært i skattetrøbbel. I 2017 gikk klesmerket hennes «Style Connection» konkurs, noe som førte til et skattekrav på nær 1 million kroner.

Gjelsvik hadde en inntekt på 1,1 millioner kroner i 2021, ifølge skattelistene.

mest lest