Trump leder klart i sving-statene

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 27. april 2024 | 19:24

Donald Trump har en klar ledelse over president Joe Biden i fire av de syv «svingstatene» som sannsynligvis vil avgjøre valget i 2024. Han leder og knapt foran Biden i to andre, ifølge en ny meningsmåling.

Bloomberg News/Morning Consult «swing state»-undersøkelsen viste at Trump ledet Biden med syv prosentpoeng i Arizona (49%-42%), seks poeng i Georgia (49%-43%), åtte poeng i Nevada (51%-43%) og 10 poeng i Nord-Carolina (51%-41%).

Han leder med fire prosentpoeng i Wisconsin (48%-44%), like innenfor målingens feilmargin.

I Bidens fødestat Pennsylvania ledet Trump presidenten med ett enkelt poeng (47 %-46 %), mens presidenten hadde en to-poengs fordel over Trump i Michigan (47 %-45 %).

På tvers av de syv undersøkte statene ledet Trump Biden 49–43 prosent.

Med inkludering av tredjepartskandidater hadde Trump 45 % oppslutning og Biden 40 %, mens den uavhengige kandidaten Robert F. Kennedy Jr. hadde 7 %. Den uavhengige Cornel West og Green Party-kandidaten Jill Stein fikk hver 1% av stemmene, skriver New York Post.

Biden vant seks av de syv delstatene som ble undersøkt for fire år siden, med Nord-Carolina som den eneste staten som gikk for Trump.

Swing-state-velgere sa at økonomien er deres viktigste tema før valget.

Immigrasjon ble nummer to, med 15 % som sa at det var deres viktigste problem, mens abort og demokrati var på tredjeplass med 9 % hver.

Syv av 10 respondenter sa at de så på den amerikanske økonomien som å gå i «feil retning», mens 57 % sa det samme om økonomien i deres egen stat.

mest lest