Norsk politikk slutter aldri å forundre meg 

Avatar photo
Publisert 27. mai 2024 | 20:03

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Det er som om drømmen om Utopia fortsatt må holdes liv i koste hva det koste vil.

Nå har Norge, den norske regjering vel og merke, valgt å anerkjenne Gaza-stripen og Vestbredden av Jordanelven, som egen stat.  Den norske regjeringen viser til at to andre europeiske land, Irland og Spania, har gjort det samme.  Regjeringene i disse tre land er sosialistiske, vel og merke.

Likevel, på meg virker dette å være ikke bare forhastet, men også uansvarlig. 

Det er forhastet fordi krigen på Gaza gir ingen grobunn for en fungerende sameksistens mellom to stater som i praksis hater hverandre. 

Den samhandling som tross alt har vært mellom Israel og Gaza kan nå opphøre helt.  Krigstilstanden og blokaden som Israel omsluttet Gaza med etter 7. oktober angrepet mot Israel kan nå bli permanent.

Når Israel endelig trekker seg ut etter å ha ødelagt alle tunellene til Hamas, som Norge har vært med å betale, så vil innbyggerne på Gaza møte helt stengte grenseoverganger til Israel!

Den norske regjering synes ikke å se konsekvensene av sin egen politikk.  Den synes heller å være drevet av at mange sosialister nå synes å gå til SV og Rødt fra Ap, og at dette er et forsøk fra regjeringen på å stoppe denne flukten.

Igjen er det norske forhold som kommer først i utformingen av norsk utenrikspolitikk, ikke hva som er best for Norge, eller det aktuelle landet, men hvordan vedtaket oppfattes av norske velgere.

At dette vil gjøre vondt verre for begge folkegruppene synes regjeringen heller ikke å bry seg om, det viktigste er til syvende og sist APs ve og vel.

Hadde vi hatt en edruelig regjering, så hadde den tatt ansvar for giverlandsgruppens totale fiasko. Norge ledet enorme summer som er blitt brukt mot sin hensikt på Gaza, og Norge hadde ansvaret også her. 

Tunnel-nettverket på Gaza er kanskje opp i 700 km lengde.  Da er det betimelig å spørre seg hvordan klarte Hamas å få tak i så store midler til dette, og å deponere de mange tonn med stein uten at norske observatører observerte noe?

Hjelpen skulle gå til gjenoppbygging av Gaza etter den forrige krigen, ikke til å sette Hamas i stand til å føre en ny omfattende krig mot Israel.

Fadesen fra Sør-Sudan har fått gjentatt seg. Også der skulle vi være best, men også der døde det mange mennesker som følge av vår “snillisme”.  Vi synes ikke bare å være i stand til å lære av våre feil, vi fortrenger dem også aktivt!

Dette kan være den andre grunnen til at Norge nå anerkjenner Gaza og Vestbredden som en egen stat.  Regjeringen ønsker å skifte fokuset i egen befolkning bort fra regjeringens udugelighet, og over på Israel som åpenbart vil motsette seg en såkalt Palestinsk stat.

Dette er ikke bare uansvarlig, det er en fallitt. En fullstendig fallitt!

Men det vil ikke hjelpe AP særlig mye.  Noen sosialister vil kanskje vende tilbake til AP etter dette, men AP vil ikke klare å dyrke frem edruelige tenkere i denne kulturen som AP har utviklet seg til å bli. 

Selv Sindre Finnes klarer ikke å forhindre at det blir regjeringsskifte i 2025!

mest lest