Investor vil inn i politikken: – Skatt de svina til grunne

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 27. juni 2023 | 03:23

Investor Nicolay Grove vil inn i politikken. Der vil han eksportere sosialklienter.

– Jeg ønsker 20 prosent flat skatt. Ingen fradrag eller tillegg. Jobb så mye du vil, tjen så mye du vil. Stortingslønnen kan settes til 1,5 millioner, og så må de dekke alt selv av reiser og bolig. Da slipper vi alt dette surret med at de jukser seg til støtte. Jeg stiller hvis noen vil backe meg, sier investor Nicolay Grove til Finansavisen.

Grove forteller til avisen at han hadde flyttet fra landet om det ikke var for «mennesker og interesser jeg bryr meg om».

Han mener at venstresiden nærmest ser på «oss som bidrar med store summer til felleskapet som kriminelle». Selv betalte han 15 millioner i skatt i 2021.

Olav Thon fylte 100 år den 29. juni og går fortsatt regelmessig på jobb. Bør også vi andre jobbe lenger?

– I Norge har vi ett system som ikke oppfordrer til arbeid, så inntil de gjør noe med dette er svaret nei, svarer Nicolay Grove.

Investoren trekker også frem deltidsansatte bønder som har jordbruk som bierverv. Han mener de får altfor mye støtte, «og resultatet er uansett altfor dyr mat. Tap, tap».

Skatteflyktningene
– I stedet for å eksportere flinke folk burde vi eksportere sosialklienter og andre som har vondt i viljen. Det finnes garantert land i Afrika som gladelig tar i mot disse, og det vil koste en brøkdel av det det koster å fø på dem her, sier Grove.

Han vil også ha flytende atomkraft i norske fjorder.

– Da kunne vi lagt kabler til kontinentet og blitt hele Europas batteri. Kjøling av atomkraftverk på kontinentet er problemstillingen. Og det unngår vi i Norge.

Grove forteller videre med et smil at idrettstoppene skal skattes kraftig.

– Som aktiv fotballhater sier jeg bare: Skatt de svina til grunne.

mest lest