Steffen Tangstad er død

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 27. juni 2024 | 10:47

Norges beste mannlige bokser gjennom tidene Steffen Tangstad er død

Han ble bare 65 år gammel.

Tangstad etterlater seg sønnene Truls og Otto.

«Vår Pappa, Steffen, sovnet stille inn i går kveld med Otto og meg ved sengen etter lang tid med sykdom. Det er vondt og trist. Men han sovnet inn fredfullt og uten smerter», skriver sønnen Truls til VG.

«Han fikk opplevd mye i løpet av sitt liv og var stolt bestefar til to barnebarn. Vi vil alle savne ham utrolig mye og vi har utallige gode minner fra vårt liv med han. Vi setter pris på privatlivet og vår prosess i sorgen», skriver han.

I 2018 avslørte Tangstad til VG at han var rammet av nervesykdommen polynevropati, noe som hadde medført betydelig tap av kraft i armer og ben.

Steffen Tangstad var en tidligere norsk profesjonell bokser som var aktiv på 1980-tallet. Her er noen nøkkelfakta om hans karriere og liv:

  • Født: Steffen Tangstad ble født 22. juni 1959 i Arendal, Norge.
  • Amatørkarriere: Tangstad hadde en fremgangsrik amatørkarriere før han ble profesjonell bokser.
  • Profesjonell karriere: Han debuterte som profesjonell bokser i 1978. Gjennom sin karriere oppnådde Tangstad en rekke seire og ble en kjent bokser i Norge og internasjonalt.
  • Mest kjente kamp: Tangstad var kanskje mest kjent for å ha utfordret Michael Spinks om IBF verdensmestertittelen i tungvekt 6. september 1986. Tangstad tapte denne kampen, som ble holdt i Las Vegas, Nevada.
  • Rekord: Tangstad avsluttet sin profesjonelle karriere med en rekord på 24 seire, 2 tap og 2 uavgjorte kamper. Han hadde 14 knockoutseire.
  • Karriere etter boksing: Etter at han la opp som bokser, har Tangstad vært involvert i forskjellige aktiviteter, inkludert å være boksekommentator og promotor.

Steffen Tangstad var anerkjent for sin innsats i boksesporten og hadde en betydelig innvirkning på norsk boksing.

mest lest