Britiske husholdninger får prissjokk på strøm

Avatar photo
John M. Johansen
Journalist
Publisert 27. august 2022 | 14:21

Det er ikke bare i Norge at strømprisene fyker i været. Britiske familier får nå et sjokk når strømregningen for oktober kommer.

Ofgem, Office of Gas and Electricity Markets er et britisk forvaltningsorgan som regulerer elektrisitets- og naturgassindustriene i Storbritannia. De varsler nå en økning i strømprisen på hele 80 prosent for oktober måned, skriver Daily Mail.

Økningen vil berøre hele 24 millioner husholdninger i England, Skottland og Wales. Den årlige strømregningen økes dermed fra 1,971 pund til 3,549 fra og med oktober måned.

Fra før av sliter britene med høye drivstoffpriser, og det ser ut til at både strøm og drivstoff skal bli enda dyrere fra neste år.

Ifølge Auxilione så vil strømprisen øke med enda 52 prosent i januar 2023, videre opp med 34 prosent i april, før de vil falle med 11 prosent i juli og ytterligere syv prosent i oktober.

Strømregningen blir en tung byrde for mange i Storbritannia fremover. Foto: Gerd Altmann fra Pixabay

Den britiske finansjournalisten Martin lewis, spår at denne siste økningen i strømprisene vil føre til at enkelte husholdninger kan måtte betale så mye som 10, 000 pund i året. Det tilsvarer ca. 115 tusen kroner etter dagens kronekurs.

Direktør i Ofgem, Jonathan Brearley, ber den nye statsministeren og hans regjering i England om å gjøre noe med det han betegner som en strømkrise denne kommende vinteren. Han sa også at drivstoffprisene nå er 15 ganger så høy som de var for to år siden.

Philippe Commaret, som er direktør i E-verket EDF i England, sier at så mange som halvparten av alle briter kan oppleve å komme i det han kaller «drivstoff fattigdom» i løpet av kommende vinter. Prognosene viser at energi prisene vil øke 35 ganger så raskt som lønn vil gjøre, og 57 ganger raskere enn trygd og pensjon.

Boris Johnson vil ikke foreta seg noe, så britene må vente til enten Liz Truss eller Rishi Suna er blitt ny statsminister.

SV krever en ny strømstøtteordning

 

mest lest