Trump kan le hele veien til banken

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 27. august 2023 | 14:53

Konsekvensene som følger av Trumps arrestasjon var nok neppe som demokratene så for seg. Trump har tilsynelatende snudd saken på hode.

Tidligere president Donald Trump fikk torsdag sitt arrest-bilde tatt da han overga seg til varetekt hos Fulton County Sheriff’s Office. Siden har saken dekt mediebildet, og «mugshot»-bildet har blitt en nasjonal og internasjonal sensasjon som har spredt seg vidt og bredt på Internett.

Det har imidlertid sett ut til å slå an positivt for Trump.

Ikke bare har den tidligere presidenten tilsynelatende ikke tatt noe slag på meningsmålingene, men velgergruppen ser ut til å mobilisere seg enda sterkere. Det har over helgen blitt publisert en rekke satiriske innslag, og ikke minst: Trump har brukt anledningen til å samle inn nødvendige valgkampmidler.

Trump-kampanjen har siden torsdag samlet inn 7,1 millioner dollar, som i dagens kurs utgjør rundt 76 millioner kroner.

Presidentkandidaten brukte anledningen slik har tidligere har gjort: ved å hevde at hans motgang, i dette tilfellet hans arrestasjon, er et middel fra demokratene for å påvirke valget og å bruke rettstaten som verktøy.

Presidentkandidaten returnerte til X, tidligere Twitter, ved å poste «mugshot»-bildet med en lenke til sitt nettsted, hvor han delte en tekst om hvorfor det var viktigere enn noen gang å støtte han.

– Det amerikanske folket vet hva som skjer. Det som har funnet sted er en rettsstridighet og VALGPÅVIRKING. Venstresiden ønsker å skremme DEG fra å stemme på en politisk outsider som setter det amerikanske folket FØRST, står det på nettsiden, signert Trump.

– Hvis du kan, vennligst bidra med en donasjon for å kaste Korrupte Joe Biden ut av Det hvite hus og REDDE AMERIKA fra dette mørke kapittelet i vår nasjons historie, skriver han videre.

Artikkelen fortsetter.

Presidentkandidaten er anklaget i forbindelse med påstandene fra påtalemyndighetens etterforskning, ledet av statsadvokat Fani Willis, om påstått forsøk på å omgjøre resultatene av Georgias presidentvalg i 2020.

Trumps presidentkampanje bekreftet til Fox News på lørdag at de har samlet inn nesten 20 millioner dollar i pengeinnsamling de siste tre ukene. Det tilsvarer nesten 214 millioner kroner.

4,18 av disse millionene av dollar kom på fredag, dagen etter arrestasjonen. Summen er den høyeste inntektsdagen under kampanjen.

mest lest