Svensk politiker hevder katten publiserte drapshyllest

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 27. september 2023 | 06:59

Politiker fra Sverigedemokraterna hyllet en dødsskyting i sosiale medier.

Men lokalpolitikeren Lillemor Marcus Jonsson i den svenske kommunen Kalmar hevder det var katten hennes som gjorde det.

Det var den svenske avisen Dagens Kalmar som avslørte Jonssons handlinger i begynnelsen av juli. Hun la ut et bilde på Instagram fra media som rapporterte om et drap på en kriminell. Bildet var dekorert med hjerter, champagneflasker og festsymboler. Hun hevdet helt fra starten at det må ha vært katten hennes som har laget bildet og publisert det. Så fort hun så innlegget, slettet hun det, sa hun til Dagens Kalmar i sommer.

Artikkelen fortsetter.

SD ba henne ta en timeout fra all politisk arbeid som en advarsel for publiseringen av bildet. Nå er hun tilbake, og hevder fortsatt at katten sto bak.

– Jeg kan forstå at folk ikke tror på meg, sier hun til den svenske avisen Barometeret.

Ifølge Jonsson skal katten lagt mobilen hennes for hat.

– Det innlegget var det siste jeg hadde lest på kvelden. Etter dette la jeg fra meg mobilen på kjøkkenbenken. Som du ser på mobilen, så hater virkelig katten min den, sier Jonsson til den svenske avisen.

Jonssons partikollega Jonathan Sager, som er presseansvarlig for SD Kalmar, forteller til Expressen at hyllest av drap ikke var greit.

– Vi ser på det som noe veldig alvorlig. Derfor tok vi det veldig seriøst da det kom opp, og hun skjønte alvoret, sier Sager til avisen.

Lillemor Marcus Jonsson står fast på at katten hennes har laget innlegget. Hvordan ser du det?

– Vi kjøper ikke den forklaringen, vi ser på det som en unnskyldning. Men Lillemor står fritt til å hevde det, hvis det er det hun vil, sier Jonathan Sager.

mest lest