Kraftig økning i konkurser

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 27. oktober 2022 | 09:44

Antall konkurser I 3. Kvartal økte med 26,5 prosent i fjor, ifølge SSB.

Statistisk sentralbyrå (SSB) slapp torsdag konkurstallene for tredje kvartal i 2022. Konkurstallene for perioden juli til oktober.

I perioden var det 835 konkurser, noe som er en økning på 26,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge SSB. Totalt var det 175 flere konkurser enn i 2021.

Vestland er fylket som hadde den største økningen i absolutte tall med 33 flere konkurser. Ingen fylker hadde en nedgang i konkurser, ifølge SSB.

– Sammenlignet med tiden før pandemien er tallene på konkurser fremdeles lave. Tallet på konkurser i tredje kvartal er 25 prosent lavere enn samme kvartal i 2019, sier seksjonssjef i SSB, Erik Fjærli, til TV 2.

I begynnelsen av oktober viste ferske tall at langt flere nå mister jobben etter konkurs. I september mistet hele 127,6 prosent flere jobben enn i samme måned i fjor.

Hittil i år har 11.594 personer mistet jobben som følge av konkurser. Det er 32,6 prosent flere enn i samme periode i fjor, ifølge Børsen.

– Det som kanskje er mest dramatisk, er at det nå er flere større virksomheter som går over ende, og det medfører at langt flere nå mister jobben, sa Brit Elise Melhus i Dun & Bradstreet, som analyserte de da siste konkurstallene, i en pressemelding.

Hadeland glassverk frykter konkurs som følge av regjeringens politikk

mest lest