Kvinner har begynt å spise mere grøt

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 27. oktober 2024 | 20:45

 1 av 4 kvinner spiser havregrøt hver uke.

Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) hevder i en pressemelding at det har blitt mer «trendy» å spise grøt de siste årene. Og det gjelder spesielt blant unge og blant kvinner.

21 prosent av oss oppgir at de spiser havregrøt én eller flere ganger i uken, ifølge undersøkelser gjennomført av Norstat.

Til sammenligning svarte 15 prosent det samme i 2013, og bare 10 prosent i 2007. MELK beskriver det som et «stort comeback» for grøten.

Mest populært blant kvinner og unge  

Blant kvinner er det hele 24 prosent av kvinner oppgir at de spiser havregrøt ukentlig. For menn er tallet 19 prosent.  

Og aller mest populært erd et blant de yngre mellom 18 og 29 år, der hele 25 prosent oppgir at de spiser havregrøt hver uke. For folk i alderen 44 til 59 år, er det kun 17 prosent som sier det samme.  

Opplysningskontoret er naturligvis ute etter å slå et salg for retten.

– En av grunnene til at havregrøt er så populært, er at det er en sunn og råvarebasert frokostrett som kan tilberedes med stor variasjon. Det finnes utallige kombinasjoner av toppinger som gjør grøten til en smaksvinner, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringrådgiver i MELK. 

Forøvrig var det «grøtens dag» denne onsdagen, 23. oktober.

mest lest