Politiet har sendt flere bekymringsmeldinger til barnevernet om 14-åringen

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 27. desember 2023 | 17:04

Fredag kveld 22. desember ble den 26 år gamle Faridullah Rahmani knivstukket på en rutebuss på Dønski i Bærum. En 14 år gammel gutt født i Norge men med foreldre fra utlandet meldte seg senere for politiet sammen med moren sin natten etter.

– 14-åringen erkjenner at han stakk avdøde med kniv flere ganger, sier politiadvokat Børge Enoksen på en pressekonferanse onsdag.

Den siktede hevder det har vært kontakt mellom ham og den drepte tidligere i form av slåsskamp i sommer.

14-åringen var på bussen med to venner. 26-åringen skal ha filmet dem på bussen. Sikteder sier han trakk kniven fordi han var redd det skulle skje noe med vennene.

Trusler i etterkant

Flere trusler er blitt anmeldt til politiet, opplyser politiadvokaten.

– Vi vet at det er en del anmeldelser av trusler i forbindelse med saken, både i omgangskretsen rundt den avdøde og den siktede. Vi ser svært alvorlig på det, sier politiadvokat Børge Enoksen.

Han ber begge parter dempe seg, skriver Aftenposten.

Truslene kom i etterkant av drapet, og det skal dreie seg om flere.

Siktedes forsvarer, Thor Bache-Wiig bekrefter at han er kjent med at familien til den siktede har mottatt trusler i etterkant av drapshandlingen.

– De opplever det som veldig, veldig ubehagelig, sier forsvareren til Dagbladet.

Han legger til at han ikke er kjent med omfanget eller innholdet i truslene.

Familien til den drepte har gått ut med bilde og navn på 26-åringen.

– Farid var en populær, blid og jordnær ung mann som alltid hadde et smil om munnen. Han var godt likt og hadde svært mange venner, sier familien i en uttalelse, formidlet via bistandsadvokat Maral Houshmand i Advokatfirmaet Staff.

Faridullah Rahmani ble drept på en buss i Bærum. Foto: Privat

Politiet har tidligere sagt at den drepte Faridullah Rahmani ikke var straffedømt. Etter det iNyheter kjenner til var imidlertid 26-åringen godt kjent av politiet og hadde flere saker registrert i interne systemer.

I familiens uttalelse forteller de at 26-åringen kommer fra en stor sammensveiset familie, og var svært familiekjær, ifølge VG.

– Han bodde med, og tok vare på sin mor som er enke. Farid var en krigsflyktning, og hadde et håp om et trygt liv i Norge. Han var en stille eksistens, som bar smerten fra fortiden, men som alltid hadde blikket vendt mot en lysere fremtid, skriver familien.

Bekymringsmeldinger

Politiet opplyser at de tidligere har sendt flere bekymringsmeldinger om 14-åringen til barnevernet i Bærum.

Gutten er nå tvangsplassert på en barnevernsinstitusjon.

Ifølge informasjon Aftenposten har, er det blitt truffet en beslutning om å holde dørene låst på institusjonen der 14-åringen er plassert.

I Norge er barnevernsinstitusjoner generelt åpne, men barnevernet har mulighet til å implementere flere såkalte «beskyttelsestiltak» på institusjoner når barnet er tvangsplassert der.

Blant disse tiltakene kan være å hindre barnet fra å forlate institusjonsområdet og å låse dørene til institusjonen.

Spørsmålet er om samfunnet er tilstrekkelig beskyttet mot 14-åringen.

– Det er jo en jobb som må gjøres der. Men i den situasjonen han er i nå, er samfunnsvernet ivaretatt, sier Enoksen på vegne av politiet.

mest lest