Trump’s team forsøkte å rekruttere Kennedy som visepresident-kandidat

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 28. januar 2024 | 10:18

Personer som arbeider tett sammen med Donald Trump skal angivelig ha forsøkt å rekruttere Robert F. Kennedy, som hans visepresidentkandidat.

Det skriver New York Post, som viser til en kilde i Trumps krets som er kjent med saken.

Ifølge avisen skal personer nær den tidligere presidenten gjorde «innledende henvendelser» til den uavhengige presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr. angående muligheten for at han skulle være Trumps visepresidentkandidat i det kommende presidentvalget i 2024.

“Trump-operatører viste interesse for Kennedy tidlig, men det var altfor tidlig,» sa en person kjent med saken til avisen og la til at det skjedde da «Bobby kunngjorde i april 2023 at han stilte som presidentkandidat.»

70 år gammel Kennedy, begynte sin presidentkampanje som demokrat, men er nå uavhengig. Han har konsekvent avvist spekulasjoner om at han ville vurdere å akseptere en stilling som visepresident under Trump.

«Jeg har hørt konseptet. Det er ikke overraskende,» sa Timothy Mellon, som har donert minst 5 millioner dollar til Kennedys SuperPAC, til The Post.

En annen stor bidragsyter til både Trump og Kennedy påpeker at innsatsen for å få med seg Kennedy – sønn til den tidligere justisministeren Robert F. Kennedy, som ble drept under presidentvalgkampen i 1968 i Los Angeles – fortsatt pågår i kretsene rundt Trump.

mest lest