Regjeringen tar pusten fra meg, de får Rødt kort! 

Avatar photo
Cecilie Lyngby
Fylkesleder DNI Oslo
Publisert 28. mars 2024 | 19:20

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Jeg synes det er veldig trist med all denne feilslåtte politikken som nå skjer i vårt land med det grønne skifte som et påskudd. 

Alt startet med at vi måtte bytte ut bensin bilen med diesel bilen for deretter å bytte tilbake til bensin for så igjen å bytte til el-bil. Bompenger har blitt brukt som påskudd for bedre luft og elbilene fikk kjøre gratis de første årene. Så endret politikken seg til å handle om plassmangel til å handle om det som har vært sannheten hele veien å få inn mer penger til flere prosjekter som handler om alt annet enn veiene. 

Så kom pandemien hvor vi ble styrt fra time til time. Flere gikk konkurs og støtten gikk ikke til de mindre bedriftene som virkelig hadde behov for den. Ved konkurs mister også folk sitt arbeid. Jeg kjenner flere som mistet sin jobb under pandemien. Bare trist alt sammen. 

Pandemi gikk heldigvis over og alle trodde at nå kom alt til å bli bra igjen. Ble det bra? Nei med en stor N. På grunn av ACER og griskhet fra eliten fikk vi de høyeste strømprisene vi noen gang har hatt i dette landet og vi kan fint ha nesten gratis strøm. Vi har nok vannkraft som også kan bygges ut sammen med kjernekraft. Vi trenger på ingen måte å elektrifisere sokkelen som ikke har en effekt på klima. Vi trenger ikke vindturbiner, spesielt ikke når de fleste ikke er våre engang. Tyskerne ler nok godt i dag, dessverre. 

Nok en gang nye konkurser da flere bedrifter ikke klarte strømregningene som kom. Igjen eliten som har bestemt. Strøm støtten hjalp minimalt for de som slet og sliter fremdeles. Alt ballet på seg med høyere renter og matvarepriser uten proporsjoner. Dette fordi regjeringen bruker penger som fulle sjømenn ved blant navnet milliard støtter til det grønne skifte, som batterifabrikker som ikke produserer et eneste batteri og karbonfangst som trærne gjør gratis. 

Siste fra vår latterlige regjering er exit skatten. Jeg har to ord, fy søren!! Dette er så galt som det kan få blitt. Nå kan vi ikke starte bedrifter, vi kan ikke bevege oss fritt med type fremkomstmiddel vi selv har behov for, vi kan ikke flytte til utlandet og vi kan hvertfall ikke spise kjøtt!! Hva blir det neste? Skatt når du krysser en landegrense? Eller kanskje vi må betale for å puste for mye om vi er ute å jogger?

 Hva vet jeg, men nå er det søren meg nok. Jeg vil bestemme over mitt eget liv og jeg har betalt alt jeg skal hele mitt liv, oppført meg skikkelig og fulgt alt av regler. Vært høflig og hjulpet som frivillig når jeg har hatt muligheten til det. Jeg plukker søppel og jeg kjøper ofte gjenbruk. Hva mer forlanger de av meg? Jeg føler at jeg ikke får puste i vårt land. Regjeringen tar helt pusten og livsgleden fra meg og de skal liksom være våre folkevalgte? Vi er deres sjefer? Har de glemt det?

Nå er det på tide med forklaringer på hvordan alt rammer mennesker i praksis og selvfølgelig så må vi se dette i sammenheng med psykisk og fysisk helse. 

Vi må få en detaljert konklusjon på hvordan dette rammer folks liv og om det legger opp til stress og påkjenninger. Det vil være forskjellig hvordan det rammer folk og vi vet regjeringen da vil forstå bedre om de fullfører en konsekvensanalyse av det som skjer. Vi synes det er trist alt stress mange blir utsatt for i denne dyrtiden vi lever i. Vi trenger politikere som ønsker folket genuint godt som jobber for folket ikke imot med det grønne skifte som påskudd. 

Å stoppe folks liv på denne måten kan ses på som manglende respekt og hat. Det er ikke slik folkevalgte skal behandle oss. 

Er du enig i at de tar pusten fra oss? En ting er bilene de vil bli kvitt, men i praksis blir det mye mer. Det er stor forskjell på teori og praksis. De bør også minnes på at alle har en rett til å være her og leve sine liv på en best mulig måte. De trenger en påminnelse om at de har gått vekk fra felles verdier. Dette må vi ikke godta og nå gir vi et rødt kort! 

mest lest