– Å ha tillit til Nav er ikke lenger mulig

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 28. mai 2024 | 08:22

Siden mai i fjor har behandlingstiden for arbeidsavklaringspenger (AAP) økt med fire uker.  Årsaken til dette er den økende mengden av personer som mottar AAP, ifølge Nav.

Det melder Dagsavisen.

– En AAP-søknad har i dag 15 ukers saksbehandlingstid. I mai i fjor var den 11 uker, sier, sier Elisabeth Thoresen, leder for AAP-aksjonen til avisen.

Hun påpeker at flere som tar kontakt, melder om behandlingstider på opptil seks måneder for slike søknader. Dette resulterer i at de står uten noen  inntekt i flere uker og måneder.

– Vi har enkelte som blir sykere av å vente i månedsvis på svar fra Nav på uføresøknader. Dette er syke mennesker som er så fulle av angst at de kan sende flere meldinger og innlegg i løpet av en dag. Vi tar imot og prøver å roe folk ned, det er en fortvilet situasjon som bare beviser at Nav-systemet ikke er godt og burde vært endret for lenge siden, sier Thoresen.

– Å ha tillit til Nav med sine lovnader og ord er ikke lenger mulig, sier Thoresen.

Nav har bekreftet at behandlingstiden har økt med fire uker. Stine Olsen, direktør for Nav Arbeid og ytelser, uttaler at de i år har fått tildelt midler for å øke grunnbemanningen, men det tar tid å rekruttere og utvikle nødvendig kompetanse.

mest lest